Κρητικοί καταγγέλουν ότι έδωσαν 150.000 ευρώ σε φακελάκια

Gazzetta team
Κρητικοί καταγγέλουν ότι έδωσαν 150.000 ευρώ σε φακελάκια
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, η πλειονότητα των περιστατικών αφορούσε γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων.

Καλά κρατούν τα λεγόμενα «φακελάκια» για τη διευκόλυνση υποθέσεων κυρίως προς κρατικές υπηρεσίες, σύμφωνα πάντα με καταγγελίες.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, στοιχεία από τη μη κερδοσκοπική ψηφιακή πλατφόρμα «Έδωσα φακελάκι» καταδεικνύουν - από ανώνυμες καταγγελίες παθόντων – ότι την τετραετία 2012 – 2016 στην τετραετία αυτή οι Κρητικοί ξόδεψαν ποσά ύψους 150.610 ευρώ σε φακελάκια σε δημόσιες υπηρεσίες!

Στην πλατφόρμα έχουν καταγραφεί 72 καταγγελίες από τον νομό Ηρακλείου, 7 από τον νομό Χανίων, 6 από τον νομό Λασιθίου και μία από τον νομό Ρεθύμνου.

Ωστόσο, ανάμεσα στα σχόλια των Κρητικών χρηστών της πλατφόρμας υπάρχουν και αναφορές για την αντίθετη πρακτική, δηλαδή για δημόσιους λειτουργούς που αρνήθηκαν να «λαδωθούν» για να κάνουν τη δουλειά τους.

Η συντριπτική πλειονότητα των καταγγελιών αυτών αφορά σε «φακελάκια» που δόθηκαν σε γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία του νησιού.

Πηγή: reader.gr