Slogun:Ο Σάντος απολύθηκε από τη Μπεσίκτας και στην ΕΠΟ ήδη υπολογίζουν τις δαπάνες σε κούτες τσιγάρα που θα χρειαστούν στη διαπραγμάτευση.

FOLLOW US

Slogun:Ο Σάντος απολύθηκε από τη Μπεσίκτας και στην ΕΠΟ ήδη υπολογίζουν τις δαπάνες σε κούτες τσιγάρα που θα χρειαστούν στη διαπραγμάτευση.
BWIN stripe gif

Η τύχη των καναλιών στα χέρια του ΣτΕ

Gazzetta team
Η τύχη των καναλιών στα χέρια του ΣτΕ
Τα προηγούμενα 24ώρα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μονοπώλησε το ενδιαφέρον, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους πέντε προσωρινούς υπερθεματιστές. Θοδωρής Κυριακού, Ιβάν Σαββίδης, Γιάννης Αλαφούζος, Γιάννης Βαρδινογιάννης και Δημήτρης Κοντομηνάς είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να κρατήσουν στα χέρια τους, οριστικά, την πολυπόθητη άδεια εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου. Ή μήπως όχι;

Σήμερα, από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εξαρτηθούν πολλά. Συγκεκριμένα, το ΣτΕ θα αποφασίσει, εξετάζοντας τις προσφυγές των Ant1, Alpha, Star, Σκάι και Mega, αν θα συνεχίσει η διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών ή αν θα την κηρύξουν αντισυνταγματική… προκαλώντας χάος.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Να σημειωθεί ότι τα κανάλια υποστηρίζουν ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής -που αφορούν στις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας, ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας- έρχονται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Αν γίνει δεκτό το αίτημα των παραπάνω, οι σταθμοί θα συνεχίσουν να εκπέμπουν με το καθεστώς που προυπήρχε, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στην κυβέρνηση και τον Νίκο Παππά, όπως συνέβη και το 2016.

Αυτή τη φορά, πάντως, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει το σχέδιό του μέχρι το τέλος. «Το ΕΣΡ έκανε ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι οι άδειες πρέπει να είναι άπειρες. Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει τίμημα. Η Πολιτεία ρυθμίζει» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Κληρώνει και για το Mega
Από την απόφαση του ΣτΕ, όμως, θα κριθεί και το μέλλον του Mega. Το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι συνεχίζει να εκπέμπει μετά την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας να «παγώσει» την απόφαση του ΕΣΡ για την οριστική διακοπή λειτουργίας του. Ενώσεις και εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι τόσο η απόφαση του ΕΣΡ, όσο και ο νόμος 4339/2015, είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στη νομοθεσία. Στην περίπτωση, πάντως, που το ΣτΕ απορρίψει τις προσφυγές, το Mega θα κλείσει. Για την ακρίβεια, θα σταματήσει η μετάδοση του επίγειου σήματος μέσω της Digea με εντολή του ΕΣΡ προς την ΕΕΤΤ και από εκεί στην ΕΙΤΗΣΕΕ, που διαχειρίζεται το τηλεοπτικό σήμα.


Πηγή: reader.gr