Εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά του ελληνικού παραρτήματος της Unicef

Gazzetta team
Εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά του ελληνικού παραρτήματος της Unicef
Μετά την απόφαση της κεντρικής Unicef να διακόψει την συνεργασία της με την εθνική επιτροπή λόγω παρατυπιών, τα οικονομικά πεπραγμένα του ελληνικού παραρτήματος τίθενται υπό εισαγγελική έρευνα.

Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από την επιστολή που έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η επικεφαλής της οργάνωσης κ. Σοφία Τζιτζίκου, σχετικά με ατασθαλίες των προηγούμενων διοικήσεων.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση, την οποία θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Διονύσης Μουζάκης, προκειμένου να διερευνηθούν όσα αναφέρει στην επιστολή της η κ. Τζιτζίκου, που ανέλαβε πρόεδρος της εθνικής επιτροπής της Unicef στη χώρα μας, το 2016 και αμέσως ζήτησε οικονομικό έλεγχο.

Η κ. Τζιτζίκου θα είναι ,όπως αναμένεται, η πρώτη μάρτυρας που θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας, καθώς τόσο στην επιστολή της όσο και σε δηλώσεις της έχει αναφερθεί στους δύο ελέγχους που διενεργήθηκαν στην ελληνική οργάνωση. Σύμφωνα με την πρόεδρο, ο πρώτος οικονομικός έλεγχος που ζητήθηκε από την ίδια, κάλυψε τα έτη 2013 έως και 2015 και με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν, η κεντρική διοίκηση της οργάνωσης στην Ελβετία σε συνεργασία με την κ. Τζιτζίκου αποφάσισε νέα οικονομική έρευνα σε βάθος 15ετίας.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ελληνικής οργάνωσης, η απόφαση της κεντρικής Unicef να διακόψει την συνεργασία της με την εθνική επιτροπή είναι αποτέλεσμα των ευρημάτων του νέου οικονομικού ελέγχου που διενεργήθηκε.

Πηγή: reader.gr