70χρονος ήταν σε ομάδα που έκαιγε αυτοκίνητα στην Αλεξανδρούπολη

Gazzetta team
70χρονος ήταν σε ομάδα που έκαιγε αυτοκίνητα στην Αλεξανδρούπολη
Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για εμπρησμό συνολικά επτά οχημάτων, οδήγησε η έρευνα των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικές Αρχές διερευνούσαν τους εμπρησμούς αυτοκινήτων που έλαβαν χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάρτιο του 2018 και οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποδίδονται σε ποινικές και αστικές διαφορές περίπου τεσσάρων ετών, που πρόσφατα τελεσιδίκησαν, μεταξύ ενός εκ των συλληφθέντων, 70 ετών, και ενός 56χρονου.

Σε βάρος των συλληφθέντων, 70, 65, 38 και 21 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του εμπρησμού, της έκρηξης, της εκβίασης, καθώς και για παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες με ναρκωτικά και όπλα, κατά περίπτωση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 70χρονος είχε δώσει εντολή στον 65χρονο να προβεί στον εκβιασμό του 56χρονου, της οικογένειας και των συνεργατών του. Ακολούθως ο 65χρονος συνεργάστηκε τουλάχιστον με τους άλλους δύο συλληφθέντες, προκειμένου να κάψουν έξι οχήματα ιδιοκτησίας του 56χρονου, μελών της οικογένειάς του και ενός συνεργάτη του καθώς και ένα ακόμη όχημα που ανήκει σε 49χρονη γυναίκα.

Σημειώνεται πως στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, σε μία επιχείρηση, καθώς επίσης και από την κατοχή τους, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 25 ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ένα μαχαίρι, ένα τσεκούρι, ένα αεροβόλο όπλο, μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, περίπου 1.100 ευρώ και 12 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενήργησε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.