Ένα μικρό οπλοστάσιο βρέθηκε σε σπίτι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Gazzetta team
Ένα μικρό οπλοστάσιο βρέθηκε σε σπίτι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Χειροπέδες σε έναν 48χρονο ημεδαπό και τον 26χρονο γιο του πέρασαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι στη μονοκατοικία του υπήρχαν παράνομα όπλα. Έτσι μετά από αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

2 πιστόλια με γεμιστήρες,

3 επαναληπτικές καραμπίνες,

137 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων,

179 κυνηγετικά φυσίγγια,

1 σπαθί,

1 σιδερογροθιά,

1 ρόπαλο και

1 αυτοσχέδιο τσεκούρι.

Αυτό που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη στους αστυνομικούς είναι ότι βρέθηκε χρηματικό ποσό 253.820 ευρώ, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν οι συλληφθέντες. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μόλις ο 48χρονος και ο γιος του αντιλήφθηκαν την επικείμενη έρευνα των Αρχών, πέταξαν από το παράθυρο του σπιτιού μία σακούλα που περιείχε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να το κρύψουν. Το παραπάνω χρηματικό ποσό κατασχέθηκε, όπως επίσης και πλήθος εγγράφων τα οποία βρέθηκαν στην οικία.

Όπως διαπιστώθηκε για τις 2 επαναληπτικές καραμπίνες που βρέθηκαν στο σπίτι τους είχε εκδοθεί άδεια κατοχής σε 30χρονο ημεδαπό και 45χρονο ημεδαπό, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για πλημμελή φύλαξη - παράνομη παραχώρηση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σ