Αστυνομικοί τα βάζουν με τον Τόσκα για το «κάντε πως κοιμάστε»

Gazzetta team
Αστυνομικοί τα βάζουν με τον Τόσκα για το «κάντε πως κοιμάστε»
Αστυνομικοί κατά Τόσκα: Δεν μπορεί να λέει στους πολίτες να κάνουν τους κοιμισμένους

Κριτική για τις συστάσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα προς τους πολίτες να «προσποιούνται τους κοιμισμένους» εάν εισβάλλει κάποιος διαρρήκτης στο σπίτι τους ασκεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Γρηγόρης Γερακαράκος.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

«Συμβουλές προς την κατεύθυνση ‘κάνε τον κοιμισμένο’ δεν λέγονται. Θα μπει ο άλλος σπίτι μου κι εγώ θα κάνω τον κοιμισμένο; Δεν γίνονται αυτά και πόσο μάλλον από την ΕΛΑΣ που δείχνει έτσι ότι έχει παραδοθεί στο έγκλημα» είπε ο κ. Γερακαράκος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων σημείωσε ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου «φυσικά και απασχολεί» τους συναδέλφους του. «Οποιοσδήποτε νόμος που για λόγους αποσυμφόρησης βγάζει πιο γρήγορα έξω τους εγκληματίες επιβαρύνει τον αστυνομικό. Ο αστυνομικός πιάνει 2-3 φορές τον ίδιο εγκληματία. Οι συνάδελφοί μας λένε ‘αφού τους πάμε τους ίδους και τους βρίσκουμε στις περιοχές που περιπολούμε’» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γερακαράκος παρατήρησε επίσης ότι πλέον «έχει σταματήσει το οικονομικό έγκλημα και ο άλλος σκοτώνει για 20-30 ευρώ».