+slo-gun

Xημικά και τραυματισμοί στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο: Προσπάθησαν να ξηλώσουν το άγαλμα του Τρούμαν (pics & vids)

Xημικά και τραυματισμοί στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο: Προσπάθησαν να ξηλώσουν το άγαλμα του Τρούμαν (pics & vids)

Xημικά και τραυματισμοί στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο: Προσπάθησαν να ξηλώσουν το άγαλμα του Τρούμαν (pics & vids)

Oι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την επέμβαση των δυτικών συμμάχων στη Συρία, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο προσαγωγές διαδηλωτών που είχαν πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που διοργανώθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόμενο στη Συρία.

Όπως ενημέρωσε η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών που μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ διαπραγματεύτηκαν με την αστυνομία την απελευθέρωση των δύο διαδηλωτών, αποφασίστηκε η μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις και έτσι, οι δύο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Αυτή τη στιγμή, έξω από τη ΓΑΔΑ παραμένουν οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Νωρίτερα, επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, όταν φοιτητές και μαθητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ που συμμετείχαν στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών στο «φραγμό» της Αστυνομίας πέταξαν αυγά στις κλούβες των ΜΑΤ.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και στη συνέχεια κάποιοι αποκόπηκαν από την πορεία και επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές στο άγαλμα του Τρούμαν.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ρίξουν το άγαλμα με τη βοήθεια τροχού και σχοινιών ωστόσο τους απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Έγινε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

To μήνυμα των διαδηλωτών: 

«Τα χαράματα του Σαββάτου 14/4 οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, οι φονιάδες του ΝΑΤΟ, άνοιξαν νέο κύκλο αίματος στη Συρία, στους λαούς της περιοχής και απειλούν με ένα γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες! Για άλλη μια φορά ο λαός της Συρίας μακελεύεται, κράτη διαμελίζονται, τα κύματα των προσφύγων αυξάνονται.

Πίσω από διάφορα κατασκευασμένα προσχήματα (στη Συρία τα χημικά του Άσαντ, στο Ιράκ τα – ανύπαρκτα – πυρηνικά του Σαντάμ, κοκ) κρύβεται το ανηλεές κυνηγητό για το μοίρασμα αγορών, το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πόρων από μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ-ΕΕ με τη Ρωσία και τους συμμάχους τους στην περιοχή. Οι ιμπεριαλιστές ό,τι δεν μπορούν να μοιράσουν στα τραπέζια της διπλωματίας, το μοιράζουν με τα όπλα και το αίμα των λαών!

Δεν θα μείνουμε θεατές στη σφαγή ενός λαού και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες, συμμετέχοντας στην πολεμική εμπλοκή, αποτελώντας το σημαιοφόρο των σχεδίων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή. Για να διεκδικήσουν τα εγχώρια μονοπώλια μερίδιο από τη λεία και τις αγορές, για να κερδίσουν ανταλλάγματα από τους φονιάδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα! Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο με βάσεις όπως η Σούδα, συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν πρόβα πολέμου, πετσοκόβει την χρηματοδότηση για την Παιδεία και τις ανάγκες της νεολαίας για να δίνει δισεκατομμύρια για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Τώρα να σημάνει ξεσηκωμός!

Δίνουμε το χέρι μας στο λαό της Συρίας! Να σταματήσει τώρα το μακελειό!

Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην ανθρωποσφαγή! Δεν επιτρέπουμε η χώρα μας να γίνει ορμητήριο των φονιάδων των λαών, το Αιγαίο να μετατραπεί ξανά σε υγρό τάφο προσφύγων διωγμένων από τους πολέμους», αναφέρει το ΜΑΣ σε ανακοίνωσή του. 

Διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία οι φοιτητές απαιτούν μεταξύ άλλων: «Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων».

Πηγή: reader.gr

Best of internet