Ο κ. Κούκλατζης επισημαίνει πως μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει απαγγείλει κατηγορητήριο στο γιο του και τον Άγγελο Μητρετώδη, που συνελήφθησαν στα σύνορα.

«Η δικογραφία θα συμπληρωθεί και θα αποδοθούν κατηγορίες στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς σε εύλογο χρονικό διάστημα» είναι η απάντηση που παίρνει ο Νίκος Κούκλατζης από τους δύο Τούρκους συνηγόρους που χειρίζονται την υπόθεση και με αφορμή αυτό δηλώνει στο Έθνος: «Ζούμε καθημερινά με αυτό. Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης».

O κ. Κούκλατζης επισημαίνει πως τα δυο παιδιά «ευτυχώς είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση».

Ο πατέρας του στρατιωτικού αναφέρει πως ο χρόνος για τους δύο στρατιωτικούς μετά τη σύλληψη κυλάει αργά με πολύ διάβασμα ενώ αποκαλύπτει πως στις φυλακές τους φέρονται καλά: «Τα παιδιά, κυρίως ο Δημήτρης, περνούν την ώρα τους διαβάζοντας κάθε είδους λογοτεχνικά βιβλία, όπως του Καζατζάκη αλλά και τους Νταν Μπράουν. Ετοιμάζομαι να πάω νέα βιβλία την ερχόμενη Παρασκευή. Τους φέρονται καλά εκεί, δεν έχουν παράπονο».

Ο κ. Κούκλατζης επισημαίνει πως η καλή ψυχολογία των παιδιών και η καλή συμπεριφορά που έχουν στις φυλακές, δίνει κουράγιο και στις δύο οικογένειες ενώ τονίζει πως καταλυτικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι οι δύο στρατιωτικοί δεν το βάζουν κάτω παρόλο που αντιλαμβάνονται πως η όλη διαδικασία μπορεί να κρατήσει περισσότερο: «Ο Δημήτρης δεν το βάζει κάτω. Αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ιστορία μπορεί να κρατήσει αρκετά και δείχνει ότι είναι έτοιμος να κάνει υπομονή για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να λήξει αυτή η κράτηση».

Πηγή: reader.gr