Nέα στοιχεία στην υπόθεση του φοιτητή από την Κάλυμνο: «Ο θάνατός του ήταν βίαιος και ασφυκτικός»

Gazzetta team
Nέα στοιχεία στην υπόθεση του φοιτητή από την Κάλυμνο: «Ο θάνατός του ήταν βίαιος και ασφυκτικός»
Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή, Νίκου Χατζηπαύλου, που εντοπίστηκε νεκρός στις 25 Νοεμβρίου σε ερημική περιοχή της Καλύμνου.

Σύμφωνα με το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του άτυχου νέου, ο θάνατος του ήταν «βίαιος και ασφυκτικός» ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι είναι αποτέλεσμα «καθαρά εγκληματικής ενέργειας».

Ο Σωκράτης Τσαντίρης, δήλωσε στην κάμερα του Star: «Αποκλείεται ο θάνατος να συνδεθεί με κακώσεις λόγω πτώσης οποιασδήποτε μορφής. Θα πρέπει οι ανακριτικές αρχές να συνεχίσουν τις έρευνες γιατί άποψη μου είναι ότι έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία. Αν είχε πτώση θα έπρεπε να διαπιστωθούν και εσωτερικές και εξωτερικές κακώσεις».

«Πρόκειται καθαρά για εγκληματική ενέργεια. Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση είναι εντελώς λάθος. Η δεύτερη μας δικαιώνει γιατί έχει διαφορετικά ευρήματα και η Τρίτη μας δικαιώνει πάλι, ότι δεν πρόκειται περί πτώσης» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας.

Η οικογένεια του φοιτητή, σύμφωνα με το Star, ετοιμάζει μηνύσεις στον πρώτο ιατροδικαστή, καθώς θεωρεί ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις στην εξέταση.

«Ο πρώτος ιατροδικαστής θα μηνυθεί επειδή έπαιξε σημαντικό ρόλο, αρνητικό βέβαια και χάθηκαν και πάρα πολλά στοιχεία. Και δεν είδα πουθενά να βοηθήσει στην πορεία» είπε ο θείος του άτυχου νεαρού, Γιάννης Παπαρουσάκης.

Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση έκανε λόγο για αργό θάνατο από πτώση ενώ η δεύτερη μιλά για κατρακύλισμα και το πόρισμα για βίαιο θάνατο. Η δικογραφία ακόμα δεν έχει κλείσει και όλες οι εκθέσεις θα παραδοθούν στον εισαγγελέα. Η οικογένεια θα ζητήσει και αναπαράσταση, ενώ την περασμένη εβδομάδα οι αρχές με τη βοήθεια ειδικών ερεύνησαν εκ νέου τον βράχο στην Κάλυμνο για να συλλέξουν στοιχεία, κυρίως για το ύψος από όπου φέρεται να έπεσε ο Νίκος Χατζηπαύλου.

Πηγή: reader.gr