Επίθεση στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας στην Χαλκοκονδύλη (pics)

Gazzetta team
Επίθεση στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας στην Χαλκοκονδύλη (pics)
Ρατσιστική επίθεση δέχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (22/3) τα γραφεία της αφγανικής κοινότητας, στην οδό Χαλκοκονδύλη, στο κέντρο των Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα αγνώστων μπήκε στο κτίριο και αφού ανέβηκε στον 5ο όροφο, άδειασε εύφλεκτο υγρό και στουπιά στην είσοδο και έβαλε φωτιά.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν και στο εσωτερικό με αποτέλεσμα να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημιές.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες, ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι.

Καταδίκη από τον δήμο Αθηναίων, της επίθεσης στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας

Τον αποτροπιασμό, την καταδίκη του αλλά και την αποφασιστικότητά του απέναντι στην ακροδεξιά βία και απειλή, εκφράζει ο δήμος Αθηναίων για τη σημερινή επίθεση στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας, στην οδό Χαλκοκονδύλη.

«Την ώρα που η Ευρώπη εξαίρει τον ρόλο της Αθήνας στη διαχείριση του προσφυγικού, την ώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης, ασφάλειας και αταλάντευτης στάσης απέναντι στον ξενόφοβο εξτρεμισμό και μία μέρα μετά την παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων, παραφυάδες της νεοναζιστικής οργάνωσης επιτίθενται και καίνε την είσοδο των γραφείων της αφγανικής κοινότητας», τονίζει σ΄ανακοίνωση του ο δήμος Αθηναίων.

Υπογραμμίζει δε, ότι «είναι χρέος των αστυνομικών αρχών, οι δράστες άμεσα να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να λογοδοτήσουν στους θεσμούς της συντεταγμένης δημοκρατικής πολιτείας, που τόσο απεχθάνονται».

Πηγή: reader.gr