Κατασχέθηκαν πάνω από 10.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη

Gazzetta team
Κατασχέθηκαν πάνω από 10.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη
Οι αρχές κατάσχεσαν χιλιάδες πακέτα τσιγάρων, όπως και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Χειροπέδες σε ένα ζευγάρι ημεδαπών που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα πέρασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η Οικονομική Αστυνομία αξιοποίησε πληροφορίες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο αποθηκευτικούς χώρους και οικία, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • από αποθηκευτικό χώρο - διαμέρισμα, 7.007 πακέτα τσιγάρων και 272 συσκευασίες καπνού,
  • από αποθηκευτικό χώρο - πρώην επιχείρηση, 1.154 πακέτα τσιγάρων και 70 συσκευασίες καπνού,
  • από οικία, 2.206 πακέτα τσιγάρων, 181 συσκευασίες καπνού, το χρηματικό ποσό των 28.740 ευρώ, χειρόγραφες σημειώσεις και
  • το χρηματικό ποσό των 217 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δύο συλληφθέντες, που ενέχονται σε παράνομη κατοχή και διακίνηση καπνικών προϊόντων, αποθήκευαν τα περισσότερα λαθραία καπνικά προϊόντα σε διαμέρισμα και στην οικία τους. Για τουλάχιστον έναν χρόνο, το ζευγάρι χρησιμοποιούσε ένα πρώην κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ίδια περιοχή για τη διακίνηση των λαθραίων προϊόντων καπνού. Οι δύο συλληφθέντες λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, για την αποφυγή εντοπισμού τους από τις διωκτικές Αρχές. Να σημειώσουμε ότι οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι ανέρχονται συνολικά σε 49.565 ευρώ.

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, ενώ το κατασχεμένο χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.