Μητροπολίτης για Σαββίδη: «Ατυχές γεγονός, η υποκρισία στο μεγαλείο της από τα Μ.Μ.Ε.»

Gazzetta team
Μητροπολίτης για Σαββίδη: «Ατυχές γεγονός, η υποκρισία στο μεγαλείο της από τα Μ.Μ.Ε.»
Ο Ιβάν Σαββίδης είναι αυθόρμητος και το πλήρωσε ακριβά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, γράφει ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας που τονίζει στην επιστολή του: «Αισθάνθηκα μεγάλη ανακούφιση όταν ζήτησε συγγνώμη».

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, έδειξε τη στήριξή του στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη και απογοητεύτηκε για όσα γράφτηκαν εναντίον του.

Η επιστολή του: «Επειδή αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε με έκπληξη τα τεκταινόμενα, σε σχέση με το όνομα του κ. Ιβάν Σαββίδη, δεν μπορούμε, παρά να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για τα υπερβολικά αρνητικά σχόλια που ακούγονται εναντίον του, ιδιαίτερα στα ελλαδικά Μ.Μ.Ε.

Χωρίς καμία διάθεση να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, αδυνατούμε, εν τούτοις, και να σιωπήσουμε, διότι τον γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τεράστιο έργο του για τη στήριξη του απόδημου ελληνισμού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αλλά και των απανταχού προσφυγοποιημένων Ποντίων.

Όσοι ασχολούμαστε με τα θέματα των αποδήμων Ελλήνων και συνάμα με την ενίσχυση των ελληνοχριστιανικών αρχών και παραδόσεων σε ολόκληρη την οικουμένη, απορούμε με την άνευ προηγούμενου επίθεση που δέχεται ο Ιβάν αυτές τις τελευταίες ημέρες, ως αν να μην είναι γνωστός για το ποιος είναι και τι έχει προσφέρει στον Ελληνισμό.

Δεν χωρούν σε λίγες γραμμές οι χιλιάδες φιλανθρωπίες και η ουσιαστική στήριξη ολόκληρων κοινοτήτων Ποντίων σε όλο τον κόσμο, αλλά και η δημιουργία σχολείων ελληνικής γλώσσας, εκκλησιών και άλλων κοινωφελών έργων για τη στήριξη της ελληνικού πολιτισμού.

Πρόσφατα, μάλιστα, πληροφορήθηκα ότι ανέθεσε την έρευνα για την έκδοση των βίων και των Ιερών Ακολουθιών όλων των Ποντίων Ορθοδόξων Αγίων, γεγονός, το οποίο δεν έχει ούτε εμπορική ούτε άλλη ουσιαστική επιχειρηματική αξία∙ είναι μια καθαρά ευγενική πνευματική πρωτοβουλία.

Ναι, οφείλουμε να το παραδεχθούμε, είναι αυθόρμητος και συναισθηματικός χαρακτήρας και αυτό το πλήρωσε ακριβά στον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα. Ομολογώ ότι με ξένισε αυτό το γεγονός. Όταν, όμως, την επόμενη μέρα μετανοημένος ζήτησε συγνώμη, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και τα κίνητρα της πράξης του, αισθάνθηκα μεγάλη ανακούφιση.

Είναι πεποίθησή μου, ότι αυτό το ατυχές γεγονός δεν ακυρώνει το έργο του και θεωρώ πολύ άδικη τη μεταχείρισή του από ορισμένα Μ.Μ.Ε. Η υποκρισία στο μεγαλείο της!

Βλέποντας ποιοι τον κατηγορούν στην Ελλάδα, τους απαντώ με ένα αγιογραφικό στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: «Ὑποκριτά, ἔκβαλε πρῶτον τὴν δοκὸν ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ σου, καὶ τότε διαβλέψεις ἐκβαλεῖν τὸ κάρφος ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ τοῦ ἀδελφοῦ σου» (Ματθ. 7,5).

Γνωρίζω ότι στην Ελλάδα, που σε ορισμένους τομείς επικρατεί η σήψη και η διαφθορά, ο Ιβάν ενόχλησε πολλά συμφέροντα και πείραξε πολλούς νεοεποχίτες ανθέλληνες, που έκαναν επάγγελμά τους την εκμετάλλευση του Ελληνικού Λαού, πουλώντας την ψυχή τους στο χρήμα και τα ξένα συμφέροντα.

Εμείς, που παρακολουθούμε και μαρτυρούμε το έργο του, ευχόμαστε να αντέξει κι αυτή τη δοκιμασία, διότι έχει μαζί του τον Θεό, το δίκαιο και την αγάπη του κόσμου.

Μπορεί να μην γνωρίζω τα πάντα για τον άνθρωπο αυτό, αλλά τουλάχιστον, ένεκα των πολλών που δημόσια προσφέρει και λόγω των αξιών, για τις οποίες αγωνίζεται, αξίζει να κάνουν όλοι υπομονή, πριν να τον καταδικάσουν στο «αιώνιο πυρ».

Εύχομαι σύντομα να φανεί η αλήθεια για το πρόσωπο αυτού του μεγάλου Έλληνα, ο οποίος πληρώνει ακριβά την αγάπη του για την καταταλαιπωρημένη Ελλάδα μας. Έπρεπε από καιρό να φύγει και να τους αφήσει στη μοίρα τους. Αντιθέτως, έμεινε, επένδυσε και δημιούργησε προοπτικές για πολλούς μέσα στη δίνη της κρίσης, παρόλο που γνωρίζει ότι ένα ευχαριστώ δεν θα ακούσει από κανέναν. Βέβαια, σύμφωνα με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, «Οὐδείς προφήτης δεκτός ἐν τῇ πατρίδι αὐτοῦ».

Το αρχαιοελληνικό δε ρητό, «φοβοῦ τήν ἐκδίκησιν τῶν ὑπό σοῦ ευεργετηθέντων», επιβεβαιώνεται περίτρανα για ακόμη μια φορά.
ΟΨΟΜΕΘΑ».