Οι ερωτήσεις των δικαστών στη δίκη της Ηριάννας και του Περικλή προκαλούν απορίες (pics)

Gazzetta team
Οι ερωτήσεις των δικαστών στη δίκη της Ηριάννας και του Περικλή προκαλούν απορίες (pics)
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή, ενώ εντύπωση προκαλούν οι ερωτήσεις του Προεδρείου σχετικά με την καταγωγή αλλά και τα ταξίδια των 2 κατηγορουμένων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί στο Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Ηριάννας και του Περικλή, που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 13 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για κατοχή - προμήθεια πυρομαχικών κι όπλων.

Οι δύο τους κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ σαν πειστήρια παρουσιάστηκαν δείγμα γενετικού υλικού που βρέθηκε σε οπλισμό θαμμένο εντός της πολυτεχνειούπολης αλλά και άλλα στοιχεία, που το δικαστήριο εξετάζει σαν ενοχοποιητικά.

Αρνητικές εντυπώσεις έχουν προκαλέσει σε συνηγόρους αλλά και σε όσους παρακολουθούν την εξέλιξη της εκδίκασης, διάφορες ερωτήσεις των δικαστών προς μάρτυρες υπεράσπισης, όπως για παράδειγμα η ερώτηση του προεδρείου αν θεωρεί ότι η καταγωγή του συγκατηγορούμενου της Ηριάννας, Περικλή, από τη Θεσσαλία, είναι επιβαρυντικό στοιχείο, καθώς είναι γνωστό ότι η «Θεσσαλία είναι ανταρτομάνα».

Ακόμη μία ερώτηση που προκάλεσε αίσθηση κι εκνευρισμό ήταν η συνέχιση των ερωτήσεων σχετικά με τα ταξίδια που είχαν πραγματοποιήσει οι κατηγορούμενοι στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων η Βαρκελώνη κι η Βουλγαρία, καθώς το δικαστήριο εξακολουθεί να θεωρεί την Βαρκελώνη, «άντρο των τρομοκρατών», ενώ η Βουλγαρία (την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες) αποτελεί «πεδίο αγοράς κι εμπορίου οπλισμού και πυρομαχικών».

Τέλος, το δικαστήριο εμφανίζεται ιδιαίτερα περίεργο σχετικά με το πλατύ κίνημα συμπαράστασης στους δύο κατηγορούμενους, θεωρώντας εκ των προτέρων ύποπτη την αλληλεγγύη στα πρόσωπα των δύο προφυλακισμένων, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει κι ερωτήσεις σχετικές με την σχέση των δύο με τον χώρο των αντιεξουσιαστών, ποινικοποιώντας και θεωρώντας τεκμήρια ενοχής ακόμα και τις εκφράσεις συμπαράστασης από ένα ευρύ κομμάτι της κοινωνίας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή, ενώ πλήθος κόσμου συμπαρίσταται στους δύο κατηγορούμενους τόσο εντός της δικαστικής αίθουσας όσο και στον περίβολο του Εφετείου.