Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης πρώην αστυνομικός για τη δολοφονία στην Πανόρμου

Gazzetta team
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης πρώην αστυνομικός για τη δολοφονία στην Πανόρμου
Ισόβια κάθειρξη ήταν η ποινή για τον χρυσαυγίτη αστυνομικό που σκότωσε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου το 2016.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, Φώτης Μπέλλος, για την δολοφονία του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, Πρόδρομου Μαρκόπουλου στην Πανόρμου, τον Οκτώβριο του 2016.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το δικαστήριο, το οποίο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό παρά την πρόταση του εισαγγελέα, που εισηγήθηκε ευνοϊκότερη μεταχείριση για τον κατηγορούμενο ζητώντας την μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Το έγκλημα είχε γίνει μετά από διαπληκτισμό που είχαν οι δύο άντρες και καταδίωξη του θύματος από τον δράστη, ο οποίος είχε πυροβολήσει τον γυμναστή στο στήθος. Οι δύο άνδρες έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το γυμναστήριο του θύματος, και φέρονται να καβγάδιζαν τακτικά. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, μία από τις αιτίες των εντάσεων μεταξύ των δύο, ήταν οι κάμερες που είχε βάλει το θύμα στην είσοδο του σπιτιού του.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός στην απολογία του είχε ισχυριστεί ότι πρώτος τον χτύπησε ο γυμναστής με ένα σιδερένιο σωλήνα και ότι αυτός πυροβόλησε στον αέρα υπό καθεστώς φόβου για την ζωή του.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 60χρονο επιπλέον ποινή 15 μηνών για παράνομη οπλοχρησία.