Οι Πόντιοι της Αμερικής και όχι μόνο στηρίζουν τον Σαββίδη

Gazzetta team
Οι Πόντιοι της Αμερικής και όχι μόνο στηρίζουν τον Σαββίδη
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ – Καναδά και η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, μετά και τα τελευταία γεγονότα, εξέδωσαν ανακοινώσεις στήριξης προς τον Ιβάν Σαββίδη.

Στην ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ – Καναδά αναφέρει τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει ένας βρώμικος και ανελέητος πόλεμος εναντίον του Τραντέλληνα Ιβάν Σαββίδη. Όλα τα συστημικά ΜΜΕ και όλοι οι αποτυχημένοι πολιτικάντηδες επιτίθενται σε διατεταγμένη υπηρεσία, εξυπηρετώντας τα μικροπολιτικά και μικροαθλητικά τους συμφέροντα σε ένα πρωτοφανή για την χώρα αντεθνικό και καθαρά διασπαστικό κρεσέντο ντροπής και βρωμιάς.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά, γνωρίζει επί σειρά ετών και ιδιαίτερα μετά και τις πρόσφατες επισκέψεις του στην Νέα Υόρκη, πολύ καλά τον Άνθρωπο Ιβάν Σαββίδη.

Όλοι οι Πόντιοι της Διασποράς και της Ελλάδας αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του ένα φίλο, ένα πατριώτη, ένα φιλάνθρωπο, έναν οραματιστή και έναν ηγέτη που συσπειρώνει τα πάνω από πέντε εκατομμύρια Ποντίων ανά την υφήλιο.

Η στήριξη μας στο πρόσωπο του, παρά τα όποια αδιαμφισβήτητα ανθρώπινα λάθη του, είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, γιατί μας ενώνουν η κοινή παρακαταθήκη, τα κοινά οράματα, και οι κοινοί στόχοι.

Υ.Γ. Και για όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες για το πόσο Πόντιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης, «ας κάθουνταν και καλατσέβνε με τ’ατόν ολίγον».

Στο μεταξύ και η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της εκφράζει τη στήριξή της προς τον Ιβάν Σαββίδη: