Σε τέσσερις μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο μεθυσμένος Τούρκος «εισβολέας» στον Έβρο

Gazzetta team
Σε τέσσερις μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο μεθυσμένος Τούρκος «εισβολέας» στον Έβρο
Το μεσημέρι της Τρίτης, αφού ξεμέθυσε, οδηγήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στο δικαστήριο της Ορεστιάδας.

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή και διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε το αυτόφωρο δικαστήριο της Ορεστιάδας στον 41χρονο Τούρκο (κουρδικής καταγωγής), ο οποίος τα ξημερώματα της Τρίτης σε κατάσταση μέθης εισέβαλε σε ελληνικό έδαφος τρέχοντας.

Ο 41χρονος, μαζί με τρεις ακόμα ομοεθνείς του, όντας σε κατάσταση υπερβολική μέθης άρχισαν να τρέχουν προς την Ελλάδα στην περιοχή των Καστανιών Έβρου. Τούρκοι στρατιώτες τους αντιλήφθηκαν και πυροβόλησαν στον αέρα, με τους τρεις να σταματούν και τον έναν να περνά σε ελληνικό έδαφος και να παραδίδεται στο τελωνείο των Καστανιών.

Eκεί συνελήφθη και αρχικά τέθηκε σε καθεστώς προστατευόμενης φύλαξης, ενώ οι Αρχές ερεύνησαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα που είχε πάνω του.

Το μεσημέρι της Τρίτης, αφού ξεμέθυσε, οδηγήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στο δικαστήριο της Ορεστιάδας. Αυτή την ώρα ο 41χρονος Τούρκος (κουρδικής καταγωγής) κρατείται καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διοικητικής απέλασης, η οποία αναμένεται να «παγώσει» σε περίπτωση που ο 41χρονος άντρας καταθέσει αίτηση ασύλου.

«Ήθελα να πάω στη Σουηδία με τα πόδια» φέρεται να κατέθεσε στο αυτόφωρο.

Πηγή: reader.gr