5 συλλήψεις για 26 κιλά κοκαΐνης στην Πρέβεζα

Gazzetta team
5 συλλήψεις για 26 κιλά κοκαΐνης στην Πρέβεζα
Την εξάρθρωση συμμορίας, η οποία εμπλέκεται στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση, κατασχέθηκαν πάνω από 26 κιλά κοκαϊνης, ναρκωτική ουσία η οποία εντοπίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο εταιρίας στην Πρέβεζα. Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ αυτών Σέρβοι, Ιταλοί κι ένας Έλληνας, ηλικίας 44 έως 57 ετών.

Η δράση της συμμορίας αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνες της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) και τις αρμόδιες διωκτικές Αρχές τη Σερβίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν 24 συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 26 κιλών και 677 γραμμαρίων. Η προέλευση της κοκαΐνης εκτιμάται ότι είναι από τη Λατινική Αμερική, ενώ φαίνεται ότι προοριζόταν να διακινηθεί στην ελληνική αγορά. Ερευνάται δε η διασύνδεση των συλληφθέντων με οργανωμένα κυκλώματα τα οποία διακινούν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Σε έρευνες που ακολούθησαν των συλλήψεων, κατασχέθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας Πρέβεζας, το χρηματικό ποσό των 4.780 ευρώ, 9 κινητά τηλέφωνα, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα κ.ά.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Πρέβεζας.