Στο δικαστήριο παπαδιά και εραστής για τη δολοφονία ιερέα το 2012

Gazzetta team
Στο δικαστήριο παπαδιά και εραστής για τη δολοφονία ιερέα το 2012
Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του 53χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στους Κρουνούς Κρεστενών τον Σεπτέμβριο του 2012.

Στο εδώλιο κάθονται η παπαδιά και ο εραστής της, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2013 στο Μικρό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η παπαδιά είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης καθώς είχε υποστηρίξει πως δεν είχε βάλει κανέναν να σκοτώσει τον σύζυγό της.

Ο συγκατηγορούμενός της, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τριών ετών, είχε αναλάβει όλη την ευθύνη και αλλάζοντας την προανακριτική του κατάθεση είχε ισχυριστεί ότι η παπαδιά δεν του είχε ζητήσει ποτέ να σκοτώσει τον ιερέα, υποστηρίζοντας ότι έφτασε στο έγκλημα τυφλωμένος από το πάθος του για την παπαδιά.

Η δολοφονία

Η ανθρωποκτονία του ιερέα, Θανάση Αυγερόπουλου, είχε συμβεί στις 3 Σεπτεμβρίου του 2012 στο 21ο χλμ. της Εθνικής Οδού Πύργου – Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με το ilialive.gr, η παπαδιά με τον εραστή της είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον ιερέα.

Είχαν φύγει από το σπίτι τους από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω διά μέσου της Κρέστενας, για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα. Ιερέας και παπαδιά σταμάτησαν στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας για την φυσική ανάγκη της γυναίκας. Η παπαδιά απομακρύνθηκε και τότε ο εραστής της, Νίκος Παναγόπουλος, σκότωσε τον ιερέα με κυνηγετική καραμπίνα. Ο Παναγόπουλος πυροβόλησε τον ιερέα στο στήθος, το κεφάλι και την κοιλιά και στη συνέχεια έφυγε από το σημείο με τη μηχανή του.

Το ζευγάρι είχε συνεννοηθεί η δολοφονία να φανεί σαν ληστεία. Στη συνέχεια η παπαδιά κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. Και κατέθεσε πως είδε δύο άνδρες να φεύγουν από το σημείο με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Όμως τα στοιχεία και οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η παπαδιά έφεραν στο φως το στυγερό έγκλημα. Τελικά η παπαδιά ομολόγησε πως δολοφόνος ήταν ο εραστής της.

Πηγή: reader.gr