«Πλιάτσικο» στην πόλη Αφρίν κάνουν τα τουρκικά στρατεύματα (vid)

Gazzetta team
«Πλιάτσικο» στην πόλη Αφρίν κάνουν τα τουρκικά στρατεύματα (vid)
Εικόνες που παραπέμπουν σε... πλιάτσικο με Τούρκους στρατιώτες και όχι μόνο, να λεηλατούν την πόλη Αφρίν, κλέβοντας οτι βρίσκουν.

Σε μια απίστευτη λεηλασία έχουν επιδοθεί τα τουρκικά στρατεύματα που κατέλαβαν την Αφρίν της Συρίας.

Σπάνε καταστήματα, εστιατόρια και σπίτια και «σηκώνουν» ό,τι βρουν.

Οι εικόνες από την κατακτημένη κουρδική πόλη κάνουν το γύρο του κόσμου και προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις.

Οι Τούρκοι κλέβουν ηλεκτρικό εξοπλισμό, φαγητό ακόμα και κουβέρτες και τα φορτώνουν σε φορτηγά.

Η τουρκική σημαία κυματίζει πλέον στην Αφρίν, καθώς μετά τη δίμηνη πολιορκία, η Τουρκία και οι Σύροι σύμμαχοί της εκπλήρωσαν τον σκοπό τους εκδιώκοντας τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική οργάνωση» και απειλή στα σύνορά της.

Οι Κούρδοι της Συρίας υποσχέθηκαν να πολεμήσουν για την απελευθέρωση ολόκληρης της περιοχής του Αφρίν.

Τις τελευταίες ημέρες, η προώθηση των τουρκικών δυνάμεων και των συμμάχων τους προς την πόλη προκάλεσε μαζική έξοδο αμάχων, όπως ακριβώς και στο μέτωπο της ανατολικής Γούτα, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού πολεμούν τις δυνάμεις των σύρων ανταρτών.

«Μονάδες των Ελεύθερων Συριακών Δυνάμεων, που υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο του κέντρου της πόλης Αφρίν στις 08.30», ανακοίνωσε θριαμβευτικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τοπική κουρδική διοίκηση της περιοχής του Αφρίν υποσχέθηκε ότι οι κούρδοι μαχητές θα γίνουν «διαρκής εφιάλτης» για τον τουρκικό στρατό και τους σύρους αντάρτες στον θύλακα. «Η αντίσταση στο Αφρίν θα συνεχισθεί μέχρι την απελευθέρωση όλων των εδαφών».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι από 1.500 κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν από την έναρξη της επίθεση εναντίον του Αφρίν , καθώς και 400 σύροι αντάρτες σύμμαχοι της Τουρκίας.

Ο τουρκικός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι στις τάξεις του έχουν σκοτωθεί 46 στρατιώτες και 225 έχουν τραυματισθεί .