Δικαστήρια ξεκίνησαν να δίνουν την επιμέλεια παιδιών σε πατεράδες

Gazzetta team
Δικαστήρια ξεκίνησαν να δίνουν την επιμέλεια παιδιών σε πατεράδες
Αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με την επιμέλεια των παδιών με γονείς που χωρίζουν, αφού σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις, τα δικαστήρια αποφάσισαν αυτή να δοθεί στον πατέρα και όχι στη μητέρα που είναι το σύνηθες...

Στην πρώτη περίπτωση που αφορά ζευγάρι στην στην Αθήνα, όχι μόνον δόθηκε η επιμέλεια στον πατέρα, αλλά η μητέρα υποχρεώνεται καταβάλει διατροφή. Στο άλλο περιστατικό που είναι στην Πάτρα, η επιμέλεια δόθηκε στον πατέρα γιατί η μητέρα προκαλούσε ανασφάλεια και αβεβαιότητα στο παιδί με βάση την απόφαση.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Για την περίπτωση που αφορά το ζευγάρι στην Αθήνα, μετά το χωρισμό, η σύζυγος τηλεφωνούσε στον πατέρα των παιδιών της και να «ωρύεται», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δικαστική απόφαση, «ότι δεν αντέχει άλλο, ότι είναι τρελή, ότι θα πάρει ναρκωτικά και ότι θα κάνει κακό στα παιδιά». Ζήταγε από τον τέως σύζυγό της να σπεύσει στο σπίτι τους και να πάρει τα παιδιά, διότι εκείνη «έφτιαχνε βαλίτσες για να φύγει οριστικά»...

Με βάση τη δικαστική απόφαση, η μητέρα των παιδιών είχε υπάρξει εξαρτημένη από ναρκωτικές ουσίες και είχε μάλιστα παρακολουθήσει συνεδρίες Ναρκομανών Ανώνυμων για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Για το ζευγάρι στην Πάτρα και αφορά την επιμέλεια ανήλικου κοριτσιού, γεννημένου εκτός γάμου, ανατίθεται στον πατέρα του, ο οποίος το είχε αναγνωρίσει. Το δικαστήριο έκρινε πως στην συγκεκριμένη υπόθεση ο πατέρας είναι εκείνος που πρέπει να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού, καθώς είναι εκείνος που φρόντιζε για τη σωστή ανατροφή του, σε αντίθεση με τη μητέρα «που μετέβαλλε συνεχώς γνώμη ως προς τη διαβίωση της ανήλικης προκαλώντας της ανασφάλεια και αβεβαιότητα».

Η μητέρα, βουλγαρικής καταγωγής, συχνά άλλαζε «εστίες» με αποτέλεσμα το μικρό κορίτσι να βρίσκεται σε σπίτια στην Αθήνα αλλά και τη Βουλγαρία και να μεγαλώνει δίπλα σε συγγενείς ή ακόμη και υπό την επίβλεψη του νέου συντρόφου της μητέρας της, η οποία για ένα χρονικό διάστημα διατηρούσε μπαρ στην Πάτρα.