35χρονος κρατούσε «αιχμάλωτες» δύο γυναίκες επί 12 ώρες

Gazzetta team
35χρονος κρατούσε «αιχμάλωτες» δύο γυναίκες επί 12 ώρες
Ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα για παράνομη κατακράτηση και ληστεία δύο γυναικών στο Περιστέρι, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ο 35χρονος μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του είχαν διαρρήξει το σπίτι όπου διαμένουν οι δυο γυναίκες. Πληροφορίες αναφέρουν και εκείνοι διέμεναν σε παρακείμενο διαμέρισμα και γνώριζαν ότι θα έβρισκαν μέσα μία ηλικιωμένη γυναίκα, την 45χρονη κόρη της και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. Αυτό, καθώς οι δύο γυναίκες διακρίνονταν για το φιλανθρωπικό τους έργο και φρόντιζαν να έχουν μετρητά στο σπίτι τους.

Oι δύο δράστες μπήκαν στο σπίτι γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο απόλυτος εφιάλτης για τις δυο γυναίκες, τις οποίες ακινητοποίησαν, τις έδεσαν και τις φίμωσαν. Για τουλάχιστον 12 ώρες τις κράτησαν σε αυτή την κατάσταση, μέχρι να τους πουν που έκρυβαν τις οικονομίες τους. Μάλιστα, δεν δίστασαν να βιάσουν τη 45χρονη γυναίκα πολλές φορές μπροστά στα μάτια της ηλικιωμένης μητέρας.

Η λύτρωση ήρθε όταν κάποια στιγμή την επόμενη ημέρα (γύρω στη 13:00 το μεσημέρι) χτύπησε το κουδούνι ο θείος της 45χρονης, ο οποίος είχε ανησυχήσει επειδή μάνα και κόρη δεν είχαν δώσει σημεία ζωής. Μετά από απανωτές τηλεφωνικές κλήσεις που δεν απαντήθηκαν, αποφάσισε να πάει εκεί και να χτυπήσει την πόρτα. Οι δυο ληστές άνοιξαν την πόρτα, χτύπησαν άγρια και τον άτυχο άνδρα και εξαφανίστηκαν. Μαζί τους είχαν πάρει περίπου 1.800 ευρώ και κοσμήματα. Στο σημείο, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το DNA των δύο δραστών.

Ο συνεργός του διέφυγε στην Αλβανία, όπου συνελήφθη και κρατείται για άλλα αδικήματα, ενώ με τη σύλληψη του 35χρονου έκλεισε η υπόθεση.


Πηγή: reader.gr