Για πρώτη φορά υπήρξαν προφυλακίσεις στην Ελλάδα για παράνομο τζόγο

Gazzetta team
Για πρώτη φορά υπήρξαν προφυλακίσεις στην Ελλάδα για παράνομο τζόγο
Με το συντονισμό των αρμόδιων αρχών συνεχίζεται διεξοδικά η καταπολέμηση του παράνομου τζόγου. Οι δικαστικές αρχές παίρνουν τη σκυτάλη στον αγώνα απέναντι στον παράνομο τζόγο σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου το οποίο έχει εμφανείς επιπτώσεις τόσο για την κοινωνία όσο και για την ελληνική οικονομία.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος μαμούθ έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να σημειωθούν και οι πρώτες προφυλακίσεις, καθώς μέχρι σήμερα ακόμα και σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις οι συλληφθέντες αφήνονταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι δικαστικές αρχές διέταξαν για πρώτη φορά την προφυλάκιση των αρχηγών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης παράνομου τζόγου. Οι δύο συλληφθέντες, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, και οδηγήθηκαν ο ένας στις φυλακές Κορυδαλλού και ο άλλος στις φυλακές Ναυπλίου.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα την εξάρθρωση ενός δικτύου με 29 καταστημάτων ανά τη χώρα, όπου ανυποψίαστοι πελάτες έπαιζαν παράνομα παιχνίδια τύπου «φρουτάκια» χάνοντας τεράστια ποσά. 12 από τους 39 συνολικά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με τους αυστηρούς περιοριστικούς όρους της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και 1η και 16η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους. Επίσης, 13 άτομα αφέθησαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ 7 αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και θα παραπεμφθούν σε δίκη μαζί με τα υπόλοιπα μέλη.

Όπως διαπιστώθηκε, το κύκλωμα είχε εξασφαλίσει:

-μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι συνδέονταν σε εξυπηρετητή (Server), που διαχειρίζονταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,

-ευρύ δίκτυο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία εγκατέστησαν παράνομο λογισμικό (software) για τη διενέργεια των παιγνίων και τη χρήση πλαστού σήματος,

-τη στρατολόγηση – ένταξη στην οργάνωση ατόμων που εκμεταλλεύονταν τα προαναφερόμενα καταστήματα, αποδίδοντας σε αυτά μερίδιο των παράνομων κερδών,

-την προμήθεια προπληρωμένων καρτών και

-μεγάλο πελατολόγιο

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν

· χρηματικό ποσό ύψους 68.184,10 ευρώ

· 70 ηλεκτρονικοί υπολογιστές

· 115 Ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα

· 28 συσκευές κινητών τηλεφώνων και πλήθος καρτών SIΜ

· 72 Προπληρωμένες κάρτες

· πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων

«Φτάνει πια», λένε οι αρχές

Οι ελληνικές αρχές δεν αστειεύονται πλέον απέναντι σε εγκληματικές ενέργειες που σχετίζονται με τον παράνομο τζόγο. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα η απόφαση για άμεση προφυλάκιση των «εγκεφάλων» της εγκληματικής οργάνωσης. Η απόφαση αυτή έρχεται να συμπληρώσει το μεγάλο αγώνα της ΕΛ.ΑΣ. που έχει επιφέρει δεκάδες συλλήψεις και κατασχέσεις τον τελευταίο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μέσα στο διάστημα των δύο πρώτων μηνών του έτους που διανύουμε, η ΕΛ.ΑΣ. έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 37 συλλήψεις για παράνομο τζόγο.