Slogun:Ο Βασιλακόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ γιατί οκ, πολύ έλειψε από το μπάσκετ.

FOLLOW US

Slogun:Ο Βασιλακόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ γιατί οκ, πολύ έλειψε από το μπάσκετ.
BWIN stripe gif

Ο Ρουβίκωνας εισέβαλε σε γραφείο γιατρού επειδή κατηγορείται για χρηματισμό

Gazzetta team
Ο Ρουβίκωνας εισέβαλε σε γραφείο γιατρού επειδή κατηγορείται για χρηματισμό
Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας προχώρησαν σε παρέμβαση σε γραφείο ιατρού στο νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά, τον οποίο κατηγορούν για χρηματισμό.

Σε ανακοίνωση του Ρουβίκωνα που αναρτήθηκε σε γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένο γιατρός «...είναι γνωστός από συγκεκριμένες περιπτώσεις χρηματισμού».

«Η υγεία για εμάς δεν αποτελεί ένα ακόμη προιόν του οποίου η τιμή θα καθορίζεται από τον εκάστοτε έμπορο. Η εμπορευματοποίηση της υγείας κρατάει από παλιά σε τούτο τον τόπο όπου οι πελατειακές σχέσεις αποτελούσαν ανέκαθεν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια ιδιάζουσα περίπτωση εκμετάλλευσης αφού το εν λόγω νοσοκομείο φιλοξενεί αποκλειστικά ασθενείς που μάχονται με την ανίατη νόσο. Όπως είχαμε υπερτονίσει σε παρέμβαση μας στον Ευαγγελισμό,κάθε προσπάθεια κοστολόγησης της ανθρώπινης ζωής θα μας βρίσκει αντίθετους. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αποτελεί μέσω πλουτισμού για κανέναν. Το αναφαίρετο δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο των ολίγων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Επιλέξαμε να επισκεφτούμε αυτή τη φορά τον έναν... που είναι γνωστός από συγκεκριμένες περιπτώσεις χρηματισμού και να του εξηγήσουμε ότι βρίσκεται πια στο φως. Να του το εξηγήσουμε εμείς που δεν έχει κανένα τρόπο να μας εκβιάσει, με τις συνθήκες δύναμης αντεστραμμένες. Και να γίνει φορέας ενός μηνύματος σε όλη τη φάρα του. Το μήνυμα δεν είναι "θα σε βρει ο Ρουβίκωνας" (αν και για κάποιους ελάχιστους θα χτυπήσει αυτή η καμπάνα). Το μήνυμα είναι "για φαντάσου να έρθουν να σε βρουν οι γείτονες κάποιου που αν δεν σε πληρώσει θα κινδυνέψει να πεθάνει". Οι γείτονες που δεν είναι στον Ρουβίκωνα, ούτε αναρχικοί, ούτε κομμουνιστές, ούτε τίποτα. Για φαντάσου το... », καταλήγει η ανακοίνωση της Αναρχικής Συλλογικότητας.


Πηγή: reader.gr