Συνελήφθη 67χρονος που προσπαθούσε να αποσπάσει γυμνές φωτογραφίες 14χρονης

Gazzetta team
Συνελήφθη 67χρονος που προσπαθούσε να αποσπάσει γυμνές φωτογραφίες 14χρονης
Στη σύλληψη ενός 67χρονου με τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκων και παιδική πορνογραφίας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος ενός 67χρονου Έλληνα, για πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η ανεύρεση αγνώστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε με μία 14χρονη στην Κύπρο μέσω Facebook και απέσπασε από εκείνη γυμνές της φωτογραφίες, αφού πρώτα την γνώρισε με ψεύτικο προφίλ που εμφανιζόταν ως νεότερος άντρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες εταιρίες και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και προέκυψαν τα στοιχεία συνδρομητή που αντιστοιχούν στην οικία του 67χρονου.

Ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 16 Φεβρουαρίου στην κατοικία του 67χρονου σε περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό έρευνα υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, μία κάρτα sim, μία κάρτα μνήμης τύπου micro sd και εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε αρμοδίως, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: