Έρευνα της αστυνομίας για τη θανάτωση επτά κουταβιών με πυροβολισμό στο Μεσολόγγι

Gazzetta team
Έρευνα της αστυνομίας για τη θανάτωση επτά κουταβιών με πυροβολισμό στο Μεσολόγγι
Η αστυνομία ψάχνει τον δράστη που πυροβόλησε επτά κουτάβια στο Μεσολόγγι.

Επτά κουτάβια θανατώθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο. Δράστης τα πυροβόλησε σε περιοχή του Μεσολογγίου και οι αρχές αναζητούν τον δράστη:«Για το περιστατικό θανάτωσης με πυροβολισμό επτά κουταβιών στην περιοχή Κλείσοβα Μεσολογγίου, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου διεξάγεται ενδελεχής αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή, καθώς και με υψηλό διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με το ν.4039/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν.4235/2014.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση θανάτωσης ζώου ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή στον παραβάτη και επιβάλλεται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, καθώς επίσης και στην κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».