Δύο χρόνια από την τραγωδία με θύμα τον Παντελή Παντελίδη (pics & vids)

Gazzetta team
Δύο χρόνια από την τραγωδία με θύμα τον Παντελή Παντελίδη (pics & vids)
Δυο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Κυριακή 18 Φεβρουάριου, από όταν ο Παντελής Παντελίδης, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Ήταν οι πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2016, όταν ο τραγουδιστής μαζί με δυο φίλες του, τη Μίνα Αρναούτη και τη Φρόσω Κυριάκου, επιστρέφοντας από νυχτερινή τους έξοδο, σε παράδρομο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος του Ελληνικού, έχασε τον έλεγχο του πολυτελούς τζιπ που οδηγούσε και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, συγκλονίζοντας και βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο τους θαυμαστές του δημοφιλούς καλλιτέχνη, αλλά ολόκληρη την κοινή γνώμη για τον ξαφνικό χαμό του.

Η κηδεία του Παντελή Παντελίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ενώ νωρίτερα η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και πλήθος κόσμου έσπευσε για το τελευταίο χειροκρότημα στον νεαρό τραγουδιστή.

Τρεις μήνες μετά το τροχαίο, στην έρευνα που διενεργήθηκε για το μοιραίο δυστύχημα, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για 2,72 mg στο αίμα του.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι αυτά τα δυο χρόνια από το θάνατο του τραγουδιστή έχει χυθεί πολύ μελάνι για το αν οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητο ή όχι, καθώς η οικογένειά του πιστεύει ότι δεν βρισκόταν εκείνος πίσω από το τιμόνι. Αυτό αποτέλεσε και την αιτία για τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην οικογένεια Παντελίδη και στις δυο νεαρές συνεπιβάτιδές του, με πλήθος ανακοινώνεσεων, δηλώσεων και αναρτήσεων στα social media, εκατέρωθεν.

Τελικά, μερικούς μήνες πριν ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών αποφάσισε ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ ήταν ο Παντελής Παντελίδης, στέλνοντας το φάκελο της υπόθεσης στο αρχείο κάτι που βρήκε αντίθετη την οικογένεια του τραγουδιστή η οποία στράφηκε με προσφυγή στο Εφετείο κατά της αρχειοθέτησης του φακέλου και της απόφασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ο Παντελής Παντελίδης αγαπήθηκε όσο λίγοι καλλιτέχνες της εποχής από το ελληνικό κοινό. Το σεμνό και ταλαντούχο παιδί από τη Νέα Ιωνία που αναδείχτηκε σε φαινόμενο του λαϊκού τραγουδιού, γνωρίζοντας πρωτοφανή δημοφιλία, το ίδιο αστραπιαία άναψε και έσβησε σαν πυροτέχνημα, προλαβαίνοντας όμως να αφήσει το στίγμα του ανεξίτηλο τόσο στο ελληνικό πεντάγραμμο όσο και στις καρδιές του κόσμου.

Ο Παντελίδης, ο οποίος είχε μεγάλη αγάπη στη μουσική και το τραγούδι και το όνειρό του τον έκανε να εγκαταλείψει τη σταδιοδρομία του ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ήταν αυτοδίδακτος ενώ έγραφε ο ίδιος τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών του, εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων, όπως είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του.

Ο καλλιτέχνης έγινε διάσημος μέσα από τα ερασιτεχνικά βίντεο που ανέβαζε στο YouTube τα οποία τον έδειχναν να τραγουδά στο σπίτι του παίζοντας κιθάρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω» που μέσα σε λίγο διάστημα συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές και τον έκανε γρήγορα talk of the town φέρνοντάς του και το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο με το ντεμπούτο άλμπουμ του «Αλκοολικές οι νύχτες». Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μερικά από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια του είναι τα: «Άλλη μια ευκαιρία», «Συνοδεύομαι», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», «Της καρδιάς μου το γραμμένο», «Πυρκαγιά», «Γίνεται», «Τα σχοινιά σου», «Πίνω από κει ψηλά για σένα», «Είχα κάποτε μια αγάπη» και πολλά ακόμα, ενώ ακόμα και μετά τον ξαφνικό χαμό του συνεχίζουν να κυκλοφορούν τραγούδια που είχε γράψει. Φημολογείται μάλιστα ότι ακόμα ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι του βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και αναμένεται να παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα.

Δυο χρόνια μετά το θάνατό του τα τραγούδια του Παντελίδη πουλάνε και ακούγονται στα ελληνικά ραδιόφωνα περισσότερο από ποτέ, η δημοφιλία του έχει εκτοξευτεί στα ύψη ακόμα πιο πολύ, συνεχίζει να βραβεύεται από τα MAD VMA και το κοινό εξακολουθεί να δείχνει την αγάπη που τρέφει για εκείνον με κάθε τρόπο.

Πρόσφατα μάλιστα, την προσοχή όλων τράβηξε το ξεχωριστό τεράστιο γκράφιτι-προσωπογραφία που δημιούργησε στην μνήμη του Παντελή Παντελίδη ο street artist Φαουέσντερ στο σημείο όπου έχασε την ζωή του ο γνωστός τραγουδιστής και το οποίο μέχρι και σήμερα συνεχίζει να είναι γεμάτο από φωτογραφίες, σημειώματα, λουλούδια και στίχους που αφήνουν οι θαυμαστές του καλλιτέχνη.

Δύο χρόνια χωρίς τον Παντελή Παντελίδη: Η ζωή, ο θάνατος, τα τραγούδια, το γκράφιτι (vids) - Media Gallery
Δύο χρόνια χωρίς τον Παντελή Παντελίδη: Η ζωή, ο θάνατος, τα τραγούδια, το γκράφιτι (vids) - Media Gallery 4
Δύο χρόνια χωρίς τον Παντελή Παντελίδη: Η ζωή, ο θάνατος, τα τραγούδια, το γκράφιτι (vids) - Media Gallery 3
Δύο χρόνια χωρίς τον Παντελή Παντελίδη: Η ζωή, ο θάνατος, τα τραγούδια, το γκράφιτι (vids) - Media Gallery 2

Πηγή: reader.gr