Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον γιατρό χωρίς δίπλωμα

Gazzetta team
Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον γιατρό χωρίς δίπλωμα
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης τόνισε πως δεν έχει επίσημη ενημέρωση ακόμη για το περιστατικό με τον γιατρό χωρίς πτυχίο.

Τη μεγάλη του έκπληξη εξέφρασε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, αναφορικά με την υπόθεση του συναδέλφου του ιατρού, του οποίου ο διορισμός στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ανακλήθηκε λόγω έλλειψης πτυχίου ιατρικής.

Ο κ. Κροκίδης υπογράμμισε πως ο Ιατρικός Σύλλογος της Καβάλας δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ενημέρωση όσον αφορά το συμβάν με τον γιατρό, για τον οποίο ωστόσο μίλησε με καλά λόγια όσον αφορά τον χαρακτήρα του. Επισήμανε πάντως, ότι εφόσον υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση πάνω στο επίμαχο ζήτημα και ανακύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, θα προχωρήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζει ο Ιατρικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το χθεσινό Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ανακαλείται η απόφαση διορισμού ενός γιατρού που είχε τοποθετηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας στη θέση Επιμελητή Β΄ της Παθολογικής Κλινικής από το Φεβρουάριο του 2001, και έκτοτε εργαζόταν ανελλιπώς στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, λόγω έλλειψης πτυχίου ιατρικής.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Τάσος Καρασαβόγλου, μιλώντας στο ΑΠΕ?ΜΠΕ επιβεβαίωσε το εν λόγω περιστατικό, περιορίστηκε ωστόσο να δηλώσει ότι θα κινηθούν από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου, όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Κύκλοι του νοσοκομείου Καβάλας αναφέρουν ότι από τα μέσα του Ιανουαρίου είχε γίνει γνωστό το πρόβλημα που ανέκυψε με την επαγγελματική επάρκεια του εν λόγω γιατρού, μετά από διασταυρώσεις και επικαιροποιήσεις που είχαν γίνει στα επιστημονικά δεδομένα του ιατρικού προσωπικού.