Προετοιμασίες για την ανάγνωση εγγράφων και την προβολή βίντεο στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Gazzetta team
Προετοιμασίες για την ανάγνωση εγγράφων και την προβολή βίντεο στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Στην φάση της ανάγνωσης εγγράφων προχωρά η διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σ' αυτή τη διαδικασία θα έρθουν στο δικαστήριο για ανάγνωση τα εκατοντάδες έγγραφα που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία. Παράλληλα θα προβληθούν και όλα τα βίντεο που έχουν συλλέξει οι δικαστικές Αρχές. Γι αυτόν τον σκοπό στην αίθουσα τελετών του Εφετείου όπου είχε προγραμματιστεί η σημερινή συνεδρίαση, εγκαταστάθηκε μηχάνημα προβολής πίσω από την έδρα για την αναπαραγωγή των βίντεο και των εγγράφων που θα εξετάζονται στο δικαστήριο.

Τα πρώτα αναγνωστέα που προβλήθηκαν αφορούσαν την υπόθεση δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα και επρόκειτο κυρίως για πειστήρια, εκθέσεις κατασχέσεων και εκθέσεις ερευνών σε χώρους εμπλεκομένων και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ιατροδικαστικές και ιατρικές εξετάσεις, καθώς και αυτά που αφορούν τα δελτία της Αστυνομίας, ηχητικά διαβιβάσεων της Άμεσης Δράσης και άλλα, κατά τον χρόνο του εγκλήματος. Η διαδικασία της ανάγνωσης εγγράφων θα απαιτήσει πολλές συνεδριάσεις του δικαστηρίου και αμέσως μετά αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος της κατάθεσης των μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Η διαδικασία των καταθέσεων ολοκληρώθηκε, έπειτα από 224 συνεδριάσεις στις οποίες εξετάστηκαν 130 μάρτυρες κατηγορίες.

Πηγή: reader.gr