26χρονος πέθανε στις φυλακές Λάρισας από φλεγμονή στο δόντι!

Gazzetta team
26χρονος πέθανε στις φυλακές Λάρισας από φλεγμονή στο δόντι!
Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνει η καταγγελία πως 26χρονος κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας, που πέθανε πριν από μερικές ημέρες, έχασε τη ζωή του εξαιτίας φλεγμονής στο δόντι που δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

Το θέμα ανέδειξε με αναρτήσεις στο Facebook το «Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων», που καταδεικνύει προβλήματα και ελλείψεις που υπάρχουν στα καταστήματα κράτησης και γενικότερα στο σωφρονιστικό σύστημα. Ο 26χρονος Μαλτέζος Σώζος, διήνυε τον τέταρτο χρόνο της ποινής του μετά την καταδίκη του για κλοπές, φέρεται να είχε πρόβλημα με το δόντι του εδώ και καιρό. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε, με αποτέλεσμα να μαζέψει πύον και να πρηστεί σχεδόν όλο του το πρόσωπο.

Οδοντίατρος δεν υπάρχει στις φυλακές Μαλανδρίου -εκεί βρίσκονταν μέχρι λίγες ημέρες πριν τον θάνατο του-, ενώ το αίτημα του για μεταφορά στο νοσοκομείο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους δεν ικανοποιούνταν.

Όταν το πρόβλημα έγινε ακόμη χειρότερο, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στις φυλακές της Λάρισας, όπου συγκρατούμενοι του τον βρήκαν νεκρό μέσα στο κελί του την Παρασκευή.

Πηγή: reader.gr