Ολοκληρώθηκαν οι πορείες (pics)

Gazzetta team
Ολοκληρώθηκαν οι πορείες (pics)
Οι δύο πορείες - από τη μία αντιεξουσιαστές κι αριστερές οργανώσεις, από την άλλη μέλη της Χρυσής Αυγής - ολοκληρώθηκαν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας.

Μαζική αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η πορεία ξεκίνησε από την Ρηγίλλης με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει καθώς κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονταν παρατεταγμένες στο ύψος της Λεωφόρου Μεσογείων.

Με κεντρικό σύνθημα «λευτεριά στον λαό, θάνατο στον φασισμό», οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι «οι ναζιστικές φιέστες μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για συνεχή και οξυμένη αντιφασιστική επαγρύπνηση. Το χρωστάμε σε όσους υπέφεραν και αγωνίστηκαν ενάντια στους Ναζί. Στον καθένα και την καθεμία που θέλει να ζει ελεύθερα και ειρηνικά. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας, χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής άρχισε από τα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων, με αφορμή την επέτειο 22 χρόνων από τη νύχτα του επεισοδίου στα Ίμια.

Οι κλούβες των ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένες στο ύψος της Λεωφόρου Μεσογείων και είχαν στόχο να μη συναντηθούν οι δύο πορείες.