Μυστήριο με γενετικό υλικό στα νύχια της Ζέμπερη

Gazzetta team
Μυστήριο με γενετικό υλικό στα νύχια της Ζέμπερη
Στοιχείο που προκαλεί ανατροπή στην υπόθεση ή ένας ακόμη γρίφος που ήρθε να προστεθεί στους πολλούς γύρω από τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη; Τα αποτελέσματα της ανάλυσης γενετικού υλικού από τη σορό της άτυχης εφοριακού, δείχνουν ότι στα νύχια της βρέθηκε μείγμα DNA άγνωστου μέχρι στιγμής άνδρα.

Αυτό, τουλάχιστον, αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο τούνελ», με τη δικηγόρο της μητέρας της 32χρονη κοπέλας να παρεμβαίνει τηλεφωνικά και να επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ. Μάλιστα, η Γιάννα Παναγοπούλου ανέφερε ότι έχουν γίνει εξονυχιστικοί έλεγχοι σε πολλά διαφορετικά δείγματα και 21 από αυτά δεν είχαν αξιοποιήσιμο αποτέλεσμα. Όσον αφορά το γενετικό υλικό στα νύχια της Δώρας Ζέμπερη, αυτό εκτιμάται πως είναι δείγμα ότι η 32χρονη εφοριακός πάλεψε προτού δολοφονηθεί με κάποιον άλλον.

«Σίγουρα υπήρξε στο χώρο του κοιμητηρίου το γενετικό υλικό του δράστη όπως έδειξαν οι χαρτοπετσέτες που βρέθηκαν εκεί και για το λόγο αυτό είμαστε πολύ επιφυλακτικοί», συμπλήρωσε η δικηγόρος της μητέρας. Το μεικτό γενετικό προφίλ του προφυλακισμένου καθ’ Μανώλη Σοροπίδη και του θύματος βρέθηκε περιμετρικά στις δύο χαρτοπετσέτες στο χώρο του νεκροταφείου, ενώ πληροφορίες της εκπομπής ανέφεραν ότι το DNA του Σοροπίδη δεν βρέθηκε αλλού.

Η κα. Παναγοπούλου ανέφερε ακόμα πως στο μαχαίρι που έχει στα χέρια της η Σήμανση σαν πειστήριο εγκλήματος, υπάρχει δείγμα γενετικού υλικού ανδρός που δεν είναι του κατηγορούμενου. «Περιμένουμε να μας πει την αλήθεια. Μέχρι τότε σκοπεύουμε να ορίσουμε τεχνικό σύμβουλο γενετιστή για να φωτιστεί η υπόθεση και επιμένουμε στην αναπαράσταση», πρόσθεσε η ίδια.

Νέα απολογία Σοροπίδη

Ο 58χρονος καθ’ ομολογία δράστης θα κληθεί σε νέα απολογία στις 8 Φεβρουαρίου, ενώ η οικογένεια του θύματος ζητά αναπαράσταση του εγκλήματος. Ο ίδιος, μετά την αλλαγή της αρχικής κατάθεσης – ομολογίας του επιμένει στους ισχυρισμούς που έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη μέσω δύο υπομνημάτων. Πρώτον ότι η δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη ήταν ένα «συμβόλαιο θανάτου» αξίας 30.000 ευρώ κατ’ εντολή γνωστού δικηγόρου και δεύτερον ότι ο ίδιος την τραυμάτισε, αλλά δύο άλλες άνδρες την σκότωσαν. Την ίδια ώρα, αναλύσεις γίνονται και σε ένα κρητικό μαχαίρι που έχει αποτυπώματα μόνο στη θήκη του. Με αυτό φέρεται να δολοφονήθηκε η Δώρα Ζέμπερη.

Πηγή: reader.gr