Σύλληψη οδηγού νταλίκας με 7,5 κιλά κοκαΐνης (pics)

Gazzetta team
Σύλληψη οδηγού νταλίκας με 7,5 κιλά κοκαΐνης (pics)
Η μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών βρέθηκε κρυμμένη επιμελώς σε χώρους της νταλίκας, ενώ ο 51χρονος αυτοκινητιστής συνελήφθη.

To μηχάνημα X-RAY που έχει προμηθευτεί το Λιμενικό για να ελέγχει ύποπτα φορτηγά που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια, «έδειξε» μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Μετά από έλεγχο, 51χρονος οδηγός νταλίκας συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής.

Οι Αρχές είχαν εδώ και καιρό την πληροφορία ότι ο ημεδαπός, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, ως οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου, με δραστηριοποίηση στην οδική μεταφορά προϊόντων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, μετέφερε και εισήγαγε ποσότητες ναρκωτικών στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους στην εσωτερική αγορά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 51χρονος, οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, προερχόμενος από Ολλανδία και μέσω του πορθμείου Ανκόνας Ιταλίας - Πάτρας, αφίχθη στις 23 Ιανουαρίου στο λιμένα Πατρών και κατέληξε στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα μέρη του φορτηγού (τράκτορας, επικαθήμενο, νόμιμο φορτίο) και με τη συνδρομή του οχήματος σάρωσης X-RAY του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά, βρέθηκαν, σε πλαϊνούς αποθηκευτικούς χώρους του επικαθήμενου, επτά συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 7 κιλών και 750 γραμμαρίων

- Ένα φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών

- Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

- Το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ

- Μία ζυγαριά ακριβείας

- Δύο κινητά τηλέφωνα

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: reader.gr