144 αστυνομικοί για την προστασία των συμβολαιγράφων

Gazzetta team
144 αστυνομικοί για την προστασία των συμβολαιγράφων
Έντονα θορυβημένη είναι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. από τις πρόσφατες καταδρομικές επιθέσεις σε βάρος συμβολαιογράφων, με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εξέδωσαν δύο διαταγές, με τις οποίες «επιστρατεύονται» συνολικά 144 αστυνομικοί για τη φύλαξη γραφείων συμβολαιογράφων. Στόχος είναι να αποτραπούν τυχόν νέες εισβολές σε γραφεία, μέσω της επιτήρησης τους από αστυνομικούς με πολιτική περιβολή. Η ανάρτηση των συγκεκριμένων διαταγών στο Police-on-line προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τους κόλπους των συνδικαλιστών της Αστυνομίας.

Η πρώτη διαταγή, με αποδέκτη την Άμεση Δράση, προβλέπει επιπλέον περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της πρωτεύουσας, τις οδούς Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, 3ης Σεπτεμβρίου κ.ά. «Οι ανωτέρω ομάδες θα κινούνται στους προαναφερθέντες τομείς για επιτήρηση, εντοπισμό τυχόν υπόπτων ατόμων ή ομάδων, έλεγχο αυτών, άμεση ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού αντίδρασης», αναφέρει η διαταγή.

Με τη δεύτερη διαταγή, ζητείται από τα κατά τόπους Τμήματα και Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας να διαθέσουν προσωπικό (αστυνομικούς με πολιτικά) για τη φύλαξη των συνολικά 18 συμβολαιογραφείων της Αττικής. Κάθε γραφείο που μετέχει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προβλέπεται ότι θα επιτηρείται από τέσσερις αστυνομικούς με πολιτικά σε δύο βάρδιες, από τις 7 π.μ. έως 3 μ.μ. και από τις 3 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

Πάκος: «Αυξάνει ο κίνδυνος για τους συναδέλφους»

Μιλώντας στο Reader.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, δήλωσε: «Προκαλούνται σοβαρές ανησυχίες, κυρίως γιατί καλούμαστε σε διατεταγμένες υπηρεσίες πρωτόγνωρες, χωρίς κανένα ενδελεχή σχεδιασμό και με γεωμετρικά αυξανόμενο βαθμό διακινδύνευσης των συναδέλφων που θα διατεθούν σταδιακά στην όλη διαδικασία των αναγκαστικών εκτελέσεων και των πλειστηριασμών».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «οι εργαζόμενοι αστυνομικοί χρησιμοποιούνται ως “ειδικοί εκκαθαριστές” μιας προβληματικής κατάστασης, η οποία μεγεθύνθηκε απίθανα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια με ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων που με περισσή αμετροέπεια λαΐκιζαν συστηματικά».

Πηγή: Reader.gr