Πού θα στηθούν τα μπλόκα των αγροτών (vid)

Gazzetta team
Πού θα στηθούν τα μπλόκα των αγροτών (vid)
Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι αγρότες.
Τα πρώτα τρακτέρ έχουν ήδη πάρει θέση στην Καρδίτσα και αμέσως μετά ακολουθούν τα Τρίκαλα.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις φορολογικές επιβαρύνσεις, το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής, τις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Πού θα στηθούν τα μπλόκα

Από αύριο Τετάρτη 24 Ιανουαρίου αναμένεται να στηθούν μπλόκα στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων.

Επίσης:

Οι αγρότες της Μαγνησίας θα παραταχθούν στον κόμβο του Αερινού

Της Λάρισας στον Πλατύκαμπο (και όχι στη Νίκαια)

Της Μεσσηνίας στον κόμβο της Μεσσήνης

Της Ημαθίας στην Κουλούρα

Της Αιτωλοακαρνανίας μεταξύ των κόμβων Συκιάς και Ερμίτσας

Της Φθιώτιδας σε Ανθήλη και Δομοκό.

Αποστόλου: Ελάτε να συζητήσουμε

Σε διάλογο καλεί τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ προαναγγέλει ενίσχυση του ακατάσχετου και καταβολή του 80% της ενίσχυσης του πρασινίσματος έξι μήνες νωρίτερα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στην Αυγή της Κυριακής ο κ. Αποστόλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Όπως ξέρετε, τους αγρότες που κινητοποιούνται τους έχω καλέσει ήδη σε διάλογο για να δούμε ποια είναι αυτά τα ζητήματα τα οποία κατά την άποψή τους έχουν καθυστερήσει ή χρειάζονται λύση. Όπου υπάρχει δυνατότητα για λύση, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα τη δώσουμε.

Για το εισόδημα δεν θέλω να ισχυριστώ ότι όλος ο αγροτικός κόσμος δεν έχει πρόβλημα. Ποτέ ιστορικά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Είμαστε όμως σε θέση να γνωρίζουμε και τους ηττημένους του σκληρού ανταγωνισμού εντός και εκτός χώρας και όσους επωφελήθηκαν. Όπως επίσης και τους λόγους.

Δεν είναι, πάντως, αληθές ότι το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί. Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν αύξηση, γεγονός μάλιστα πολύ ενθαρρυντικό εν μέσω κρίσης.

Ειδικά όμως για το φορολογικό, πιστεύω ειλικρινά ότι δεν πρέπει να το θέτουν οι αγρότες. Αρκεί μόνον να σας πω ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, για το εισόδημα του 2016, πλήρωσαν το 2017 φορολογία εισοδήματος, όλοι μαζί, 129 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 50 εκατ. λιγότερα από την προηγούμενη χρονιά. Το σύνολο δε των κατ’ επάγγελμα αγροτών πλήρωσε 69 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσον όρο 120 ευρώ ο καθένας, χωρίς βεβαίως να λογαριάσουμε και τις επιστροφές που υπήρξαν από τον συμψηφισμό της προκαταβολής».

Πηγή: insider.gr