Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ (pics & vid)

Gazzetta team
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ (pics & vid)
Ένταση σε πορεία ατόμων του αντεξουσιαστικού χώρου για την πυρπόληση κατειλημμένου κτηρίου στη Λεωφόρο Στρατού.

Ένταση σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά την έναρξη πορείας που πραγματοποιούν άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πυρπόληση νεοκλασικού κτιρίου από κουκουλοφόρους, χθες, στη Λεωφόρο Στρατού.

Οι διαδηλωτές είχαν προγραμματίσει τη διοργάνωση συλλαλητηρίου και λίγο πριν από τις 7 συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο της Λεωφόρου Στρατού, το οποίο πριν πυρποληθεί τελούσε υπό κατάληψη από αντεξουσιαστές. Σε κάποια στιγμή, νεαρά άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, μετακίνησαν κάδους, ενώ – σύμφωνα με την Αστυνομία - προκάλεσαν φθορές και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και η ένταση εκτονώθηκε, ενώ αυτή την ώρα οι αντεξουσιαστές, κρατώντας σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποιούν πορεία.

Η Αστυνομία προέβη σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ, κατά πληροφορίες, έγιναν προσαγωγές διαδηλωτών.

Η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα, ενώ η πορεία -η οποία ξεκίνησε γύρω στις 6.30 το απόγευμα από το σημείο όπου βρίσκεται το διατηρητέο στη λεωφόρο Στρατού και κινήθηκε προς τα ανατολικά- συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ