Κατάληψη Αναρχικών στον Δικηγορικό Σύλλογο συμπαράσταση στον Γ. Τσιρώνη

Gazzetta team
Κατάληψη Αναρχικών στον Δικηγορικό Σύλλογο συμπαράσταση στον Γ. Τσιρώνη
Εισβολή στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, στην οδό Ακαδημίας 60, πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών, λίγο μετά τις 12:00 την Παρασκευή.

Αίτημα τους να σταματήσει ο κατ' οίκον περιορισμός του «ληστή του Διστόμου» Γρηγόρη Τσιρώνη, ο οποίος αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 με αυστηρούς περιοριστικούς όρους (κατ’ οίκον περιορισμός με συνοδεία και 24ωρη φύλαξη).

Σύμφωνα με πληροφορίες επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και προσήγαγαν άτομα που συμμετείχαν στην κατάληψη του ΔΣΑ.

Η δίκη του Τσιρώνη για τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετωπίζει έχει προσδιοριστεί για τις 25 Μαΐου 2018.

Η ανακοίνωση της ομάδας αναρχικών στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

«Σήμερα 19 Γενάρη αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συμβολική κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη. Ο Δ.Σ, ως αυτοαποκαλούμενος θιασώτης της δικαιοσύνης να πάρει θέση απέναντι στην έωλη και εκδικητική δικαστική απόφαση του κατ’ οίκον περιορισμού που επιβλήθηκε στο σύντροφό μας. Μια απόφαση που δημιουργεί μια νέου τύπου φυλακή η οποία του στερεί ακόμα και τα “δικαιώματα” των κρατουμένων που αποτελούν κεκτημένα μακροχρόνιων και σκληρών αγώνων εντός των φυλακών.

Ο περιοριστικός αυτός όρος του επιβλήθηκε αφενός λόγω της πολυετούς φυγοδικίας του που ο ίδιος επέλεξε απέναντι σε ένα σαθρό κατηγορητήριο που σχετιζόταν με την υπόθεση των ληστών με τα μαύρα -υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε, και αφετέρου για να στηρίξει τη νέα αστυνομοδικαστική σκευωρία που τον κατηγορεί εκ νέου ως μέλος των “ληστών του Διστόμου” αναβαθμίζοντας το κατηγορητήριο με δεκάδες ανεξιχνίαστες ληστείες υπό την ομπρέλα των δράσεων της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας καθιστώντας τον για ακόμα 27 μήνες αιχμάλωτο του κράτους και του κεφαλαίου και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο».

Πηγή: reader.gr