Διευθυντής σχολείου απομακρύνθηκε μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Gazzetta team
Διευθυντής σχολείου απομακρύνθηκε μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση
Οι καταγγελίες περί «απρεπούς συμπεριφοράς» εις βάρος του προκάλεσαν τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί, ο εκπαιδευτικός θα βρίσκεται σε άδεια, εκτός σχολικής μονάδας.

Σάλος έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία των Νέων Στύρων Ευβοίας με τις επώνυμες καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους από τον διευθυντή σχολείου στην περιοχή.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ενημερώθηκε για το περιστατικό την Τετάρτη και ζήτησε λεπτομερείς έγγραφες εξηγήσεις από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

Οι καταγγελίες περί «απρεπούς συμπεριφοράς» εις βάρος του προκάλεσαν τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί, ο εκπαιδευτικός θα βρίσκεται σε άδεια, εκτός σχολικής μονάδας.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε σχετικά: «Με το που το μάθαμε, ζητήσαμε την απομάκρυνσή του και θα περιμένουμε την ΕΔΕ. Εμείς θεωρούμε ότι κάποιος είναι-δεν είναι αθώος, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες είναι αθώος. Είμαστε κράτος δικαίου. Εγώ ενημερώθηκα προχθές και ζήτησα την ίδια μέρα την απομάκρυνση του εκπαιδευτικού, η οποία και υλοποιήθηκε».

Η Κατερίνα Γεωργίου, μητέρα μαθητή στο συγκεκριμένο σχολείο των Νέων Στύρων, μίλησε στον Realfm για τη συμπεριφορά του διευθυντή, θύμα της οποίας έχει υπάρξει και η κόρη της.

«Ήρθε το παιδί μου και μου ανέφερε τι συνέβη με τον διευθυντή του σχολείου. Μετά την καταγγελία της κόρης μου, έμαθα έπειτα από δύο μέρες ότι υπήρχαν κι άλλα τέτοια κρούσματα μέσα στην ίδια τάξη, με παιδιά που ντρέπονταν και φοβόντουσαν να το πουν στους γονείς τους. Οπότε αποφασίσαμε να φωνάξουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να ενημερώσουμε τους γονείς» τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν εξεπλάγησαν με όσα άκουσαν.

«Ο λόγος είναι ότι αυτός ο άνθρωπος πριν από 30 χρόνια είχε κατηγορηθεί ξανά, τον είχαν εξαφανίσει και το 1996 εμφανίστηκε ξανά στην Κάρυστο. Οι γονείς όταν είδαν αυτόν τον άνθρωπο, σοκαρίστηκαν γιατί άρχισαν και λένε ότι τότε ως παιδιά «μας είχε παρενοχλήσει».

Η κ. Γεωργίου περιγράφει όλο το χρονικό, από την ημέρα που η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε τι συνέβη μέχρι και σήμερα.

«Πήγα στο σχολείο, ενημέρωσα τη δασκάλα και μίλησα και με τον ίδιο, ο οποίος βέβαια δεν παραδέχθηκε κάτι, αλλά ήταν σε πολύ αμήχανη θέση. Μετά πήγα στην πρωτοβάθμια, έδωσα κατάθεση και έκανα καταγγελία επωνύμως, πήγα στην ασφάλεια ανηλίκων στη Χαλκίδα και το χαρτί στάλθηκε στον εισαγγελέα. Το παιδί μου, δέκα ετών, κατέθεσε στο πρωτοδικείο Καρύστου χωρίς την παρουσία παιδοψυχολόγου. Είπε και για τον εαυτό της και για τα άλλα παιδάκια, γιατί την ρώτησαν. Μου είπαν ότι στις 20 Ιανουαρίου θα το παραλάβει ο εισαγγελέας και εκείνος θα κρίνει τι πρέπει να γίνει» κατήγγειλε και απέδωσε ευθύνες στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Εδώ και τρεις μήνες παρακαλούμε να τον θέσουν σε αργία γιατί καταλαβαίνετε την ανησυχία των γονέων και των δασκάλων. Δεν μας έχουν δώσει ποτέ καμία απάντηση. Το μόνο που μας λένε είναι πως “ό,τι γίνεται, γίνεται μυστικά» και μας λένε να κάνουμε ό,τι θέλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ζητήσαμε να απομακρυνθεί αυτός ο άνθρωπος από το σχολείο. Μας κάνει εντύπωση πώς τον έχουν αφήσει μετά από όλα αυτά, ενώ έχει βρεθεί και το χαρτί πριν από 30 χρόνια που αφορούσε σε σεξουαλική παρενόχληση παιδιών τότε», πρόσθεσε.

«Οι γονείς είναι ήδη ενημερωμένοι, έχουμε στείλει από τις 30 Νοεμβρίου χαρτιά με 60 υπογραφές, ζητώντας την απομάκρυνσή του έως τη διερεύνησή του. Όλοι ανησυχούν για τα παιδιά τους που πηγαίνουν στο σχολείο», είπε η κ. Γεωργίου.

Πηγή: reader.gr