Στο αναμορφωτήριο Βόλου ο 16χρονος που σκότωσε τον 14χρονο στη Θεσσαλονίκη

Gazzetta team
Στο αναμορφωτήριο Βόλου ο 16χρονος που σκότωσε τον 14χρονο στη Θεσσαλονίκη
Το ανατριχιαστικό έγκλημα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης είχε προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς θύτης και θύμα ήταν ανήλικοι.

Τα αναμορφωτικά μέτρα του εγκλεισμού στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή του, που βάσει νόμου είναι το 21ο έτος, αλλά και της καθημερινής παρακολούθησής του από παιδοψυχίατρο, επιβλήθηκαν στον 16χρονο, ο οποίος ομολόγησε ότι τον Ιούνιο του 2016 σκότωσε τον 14χρονο φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό του εγκλήματος

Μία αψιμαχία δύο νεαρών παιδιών, για το ποια οικογένεια έχει το καλύτερο τρακτέρ στο χωριό, έμελλε να αποβεί μοιραία για τον 14χρονο Τάσο. Ένας φίλος και συμμαθητής του, με τον οποίο λίγη ώρα πριν ήταν μαζί και έπαιζαν στην πλατεία της Γέφυρας Θεσσαλονίκης, του έκοψε το νήμα της ζωής.

Το ημερολόγιο έδειχνε Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, με την παρέα των παιδιών να χωρίζει γύρω στις 23:00 το βράδυ. Ο Τάσος μαζί με τον φίλο του έφυγαν μαζί προς τα σπίτια τους. Ωστόσο, μία συζήτηση για το ποια οικογένεια είχε καλύτερο σπίτι, αυτοκίνητο, ποδήλατο και τρακτέρ έφερε τον μοιραίο καυγά. Ο ανήλικος δράστης -όταν πλέον είχε ομολογήσει την πράξη του- κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε σχεδιάσει το έγκλημα αλλά προέκυψε κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο Τάσος δεν σταματούσε να κατηγορεί τον ίδιο και την οικογένειά του για διάφορα πράγματα.

Είπε ακόμη ότι για καιρό συσσώρευε οργή και πίκρα γιατί οι «συμμαθητές μου με φώναζαν χοντρό και γκάγκα» και πάνω στον θυμό του πήγε σπίτι, πήρε ένα κουζινομάχαιρο και ξανασυνάντησε τον συνομήλικο του για να «λύσουν» την παρεξήγηση. Δυστυχώς με αίμα. Οι ώρες περνούσαν και ο Τάσος δεν επέστρεφε στο σπίτι, με τους γονείς να ξεκινούν να τον αναζητούν στο χωρίο. Δεν μπορούν να τον βρουν και δηλώνουν στις Αρχές την εξαφάνισή του.

Το πρωί της επόμενης ημέρας κάτοικοι του χωριού βρήκαν το άψυχο κορμί του παιδιού -με δύο βαθιές μαχαιριές στον λαιμό- σε ένα χωράφι.

Λίγες ώρες αργότερα, αποκαλύπτεται η ανατριχιαστική αλήθεια, βυθίζοντας στη θλίψη το χωριό και ξυπνώντας φόβους για βεντέτα. Το κουζινομάχαιρο με το οποίο έγινε το έγκλημα βρέθηκε δίπλα στο πτώμα, ενώ ο αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι ο 14χρονος δολοφονήθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε και μάλιστα από συνομήλικο του, καθώς υπήρχαν σημάδια άγριας πάλης. Δίπλα στο πτώμα βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα του μαθητή, χρήματα αλλά και το κινητό του τηλέφωνο, που ήταν απενεργοποιημένο.

Μετά την απολογία του ο 14χρονος δράστης αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρακολούθησης ψυχολογικού προγράμματος, της ανάθεσης της εντατικής επιμέλειας στους γονείς του και της απαγόρευσης μετάβασης ή διαμονής στο χωριό, όπου έγινε το έγκλημα.

Πηγή: reader.gr