«Μου έδωσαν κάψουλα για να με σκοτώσουν», λέει ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Gazzetta team
«Μου έδωσαν κάψουλα για να με σκοτώσουν», λέει ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη
Να ενισχύσει τους ισχυρισμούς (περί ηθικών αυτουργών στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη) του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού, Μανώλη Εσσατζιάν-Σοροπίδη, επιχείρησε με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο συγκάτοικος του 58χρονου.

Όπως ανέφερε «στις 28 Δεκεμβρίου μου τηλεφώνησε και μου είπε στις 9 Ιανουαρίου να πάω στον 18ο τακτικό ανακριτή και να καταθέσω δύο κουβέντες που μου είπε και τις ξέρεις (σ.σ. φράση που απευθύνεται στον δημοσιογράφο του καναλιού). «Τα δύο ονόματα που ξέρουμε, τον δικηγόρο και τον αστυνομικό του Μεταγωγών», ρωτά ο δημοσιογράφος με τον συγκάτοικο του καθ’ ομολογία δολοφόνου να απαντά «ναι, αυτά».

Την ίδια ώρα, υπάλληλος της ΔΟΥ Πειραιά όπου εργάζονταν η Δώρα Ζέμπερη κατέθεσε στον ανακριτή ότι σε άσχετο χρόνο είχε περάσει από την εφορία ο μεγαλοδικηγόρος και πρώην βουλευτής που κατονομάζει ο 58χρονος Σοροπίδης. Ο λόγος της επίσκεψης του όμως ήταν υπόθεση άσχετη με αυτές που χειρίζονταν η 32χρονη.

Στο 38σελιδο υπόμνημα του, ο Μανώλης Εσσατζιάν-Σοροπίδης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι την επομένη του φόνου πήγε στην Ευελπίδων για να συναντήσει τον μεγαλοδικηγόρο και πρώην βουλευτή. Όταν τον είδε αυτός έκανε ότι δεν τον ξέρει -όπως υποστηρίζει ο 58χρονος- λέγοντας του: «Κύριέ μου, δεν σας γνωρίζω. Είμαι πολύ απασχολημένος. Έχω αρκετές υποθέσεις και δεν θέλω άλλες. Μην με ξαναπλησιάσετε».

Εμπλέκει και δύο αστυνομικούς

Στο νεότερο, μονοσέλιδο, υπόμνημα του ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη υποστηρίζει ότι ο «Χάρης» που ανέφερε αρχικά είναι αστυνομικός που εκτελεί υπηρεσία στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής, καθώς και ότι εμπλέκεται ένας ακόμη αστυνομικός. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 58χρονος, οι δύο αυτοί άνδρες είχαν επιχειρήσει να τον δολοφονήσουν, δίνοντας του μία κάψουλα.

«Ήξεραν την μεταγωγή μου και την περίμεναν. Ήθελαν να φανεί αυτοκτονία μέσα στην κλούβα με την κάψουλα που μου έδωσαν μετά το βίντεο που τράβηξαν. Το Χάρις είναι ψευδώνυμο. Ο άλλος ξεχωρίζει από τον σωματότυπό του, αυτός που είπε μόνο μην τον σκοτώσετε εδώ. Τώρα θα διαθέσουν χρήματα και άλλοθι όπως μπορούν για να καλυφθούν, να σβήσουν και το βίντεο», αναφέρει στο υπόμνημα του ο Εσσατζιάν-Σοροπίδης.

Πηγή: reader.gr