Δάσκαλος παρίστανε τον ζητιάνο για χάρη κοινωνικού πειράματος (pics)

Gazzetta team
Δάσκαλος παρίστανε τον ζητιάνο για χάρη κοινωνικού πειράματος (pics)
Η προσπάθεια του δασκάλου να προκαλέσει το ενδιαφέρον αλλά και τα αντανακλαστικά των μικρών μαθητών, αποδείχθηκε επιτυχημένη και άκρως... διδακτική.

Ένας ρακένδυτος άντρας βρέθηκε έξω από το 6ο δημοτικό σχολείο Ραχών στην Καλαμάτα με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές του σχολείου του, σχετικά με το ζήτημα της προσφοράς στον συνάνθρωπο, ειδικά τις γιορτινές ημέρες.

Κάτω από τα κουρέλια και την -επίτηδες- ανορθόγραφη ταμπέλα, βρισκόταν ένας εκπαιδευτικός του σχολείου, διεξάγοντας ένα ιδιότυπο κοινωνικό πείραμα, με πρωταρχικούς αποδέκτες τους ανήλικους μαθητές και κατ΄επέκταση όλη την κοινωνία.

Στην αυτοσχέδια ταμπέλα του ανέφερε: «Δεν θέλω τη λύπη σας, αλλά ούτε τα λεφτά σας, μόνο την αγάπη σας θέλω, για να γεμίσουμε πολλά σακιά με τρόφιμα για τα παιδιά του κόσμου. Θα είμαι και αύριο εδώ, την ίδια ώρα να σας περιμένω. Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Ο Ζητιάνος».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «επαίτης» δεν αναγνωρίστηκε ούτε από τους μαθητές του αλλά ούτε από τους υπόλοιπους συναδέλφους του, ενώ την επόμενη ημέρα επέστρεψε στην ίδια θέση, όπου κι αποκαλύφθηκε η «διπλή του ταυτότητα».

Σε δηλώσεις του στο messinialive.gr, o εκπαιδευτικός ανέφερε: «Τα παιδιά μετά την αρχική έκπληξη και τα συναισθήματα που το καθένα δοκίμασε …με το μήνυμα που μετέφεραν στους γονείς τους…ανταποκρίθηκαν και αγκάλιασαν με τις προσφορές αγάπης τους την πρωτοβουλία.

Η ανταπόκριση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, καθώς η κοινωνική μας παρέμβαση αγκαλιάστηκε από φίλους, παλιούς μαθητές και πολίτες που ενισχύουν το ταξίδι αγάπης μας στην “Κιβωτό του κόσμου” στις 20 Δεκεμβρίου. Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι εδώ!

Απίστευτα και τα δικά μου συναισθήματα από αυτή τη θέση! Ενσυναίσθηση, γιατί στο σχολείο χρειαζόμαστε εκτός από το "σκέφτομαι και γράφω" και το "νιώθω και κάνω"».