Με 8 σφαίρες «γράφτηκε» η ιστορία του φονικού στους Αγίους Αναργύρους (pics & vid)

Gazzetta team
Με 8 σφαίρες «γράφτηκε» η ιστορία του φονικού στους Αγίους Αναργύρους (pics & vid)
Τα συγκλονιστικά στοιχεία της τραγωδίας, που έρχονται στη δημοσιότητας, ρίχνουν λίγο φως στα όσα διαδραματίστηκαν στους Αγίους Αναργύρους.

Οκτώ φορές πυροβόλησε συνολικά, με το υπηρεσιακό πιστόλι των εννέα χιλιοστών, ο 46χρονος αρχιφύλακας, κατα την διάρκεια του μοιραίου καβγά που κατέληξε στην ασύλληπτη τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς, στους Αγίους Αναργύρους.

Τα γεγονότα που έχουν προκαλέσει σοκ, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αφορμή, μέσα στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου, στην οδό Ευριπίδου στους Αγίους Αναργύρους όπου έμενε ο δράστης και αυτόχειρας, μαζί με την 37χρονη σύζυγό του, γιατρό ρευματολόγο, και την κορούλα τους, 3,5 ετών.

Από μαρτυρίες που έχουν στην διάθεση τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, προκύπτει ότι η σχέση του δράστη και αυτόχειρα με την πεθερά του, ήταν τεταμένη, για λόγους οικονομικούς-κληρονομικούς και συγκεκριμένα για το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου που έμενε η πεθερά - και αυτός ήθελε να το γράψει στην κόρη της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς έγινε το χτεσινό βράδυ, αλλά τα μέχρι στιγμής στοιχεία οδηγούν στην εκδοχή ότι αρχικά ξέσπασε έντονη φιλονικία μεταξύ του αρχιφύλακα και της συζύγου του, στο σαλόνι του σπιτιού, την ώρα που το κοριτσάκι τους κοιμόταν.

Πάνω στον καβγά, ο αστυνομικός φαίνεται πως πυροβόλησε την γυναίκα, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Η πεθερά του ανέβηκε από τον από κάτω όροφο να δει τι συνέβη και τότε ο αστυνομικός την πυροβόλησε κι αυτήν. Από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, διαπιστώνεται ότι η σύζυγος φέρει τρεις σφαίρες στον θώρακα και στην κοιλιά και η πεθερά δύο σφαίρες. Φαίνεται επίσης οτι ο δράστης και αυτόχειρας καταδίωξε την πεθερά, η οποία προσπάθησε να διαφύγει.

Το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό με μια σφαίρα στο κεφάλι στο κρεβάτι των γονιών του, ενώ ο πατέρας του βρέθηκε γονατιστός μπροστά του, όπου αυτοπυροβολήθηκε κάτω απο το σαγώνι.

Δίπλα στο πτώμα του αστυνομικού βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο του, με το οποίο διέπραξε το τριπλό έγκλημα και αυτοκτόνησε.

Ο αστυνομικός υπηρετούσε ως φρουρός του Κώστα Σημίτη

Η σύζυγος του αρχιφύλακα είχε έναν αδελφό, ο οποίος πέθανε πριν απο τέσσερα χρόνια απο καρδιά, ενώ προηγούμενα είχε πεθάνει κι ο πατέρας της.

Ο 46χρονος αρχιφύλακας, μέχρι χτες στις 17.00 το απόγευμα, ήταν με τον Κώστα Σημίτη στην φρουρά του οποίου υπηρετούσε απο το 1996, καθώς συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό σε γεύμα, ενώ σήμερα και αύριο είχε ρεπό.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στον κ. Σημίτη και στους συναδέλφους του αρχιφύλακα, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν ήρεμο και ισοροπημένο άνθρωπο.

Υπενθυμίζεται ότι απο την επιτροπή καταλληλότητας, ο αρχιφύλακας πέρασε το 2011, η οποία τον έκρινε απολύτως ικανό να φέρει όπλο και επρόκειτο να ξαναπεράσει σύντομα - ενώ όπως λένε οι προϊστάμενοί του, δεν είχε δείξει ποτέ συμπεριφορά που να παραπέμπει σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σημειώνεται οτι σύμφωνα με το νόμο περι όπλων, οι αστυνομικοί εξετάζονται απ' τις επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καταλληλότητα τους να φέρουν πυροβόλα όπλα, πριν την είσοδο τους στο Σώμα.

Αν οι υγειονομικές επιτροπές αποφανθούν ότι κάποιος αστυνομικός δεν είναι κατάλληλος να φέρει όπλο, τοποθετείται σε θέση που δεν οπλοφορεί.

Πάντως, μπορεί κάποιος να σταλεί για εξέταση σε χρόνο μικρότερο απ' την πενταετία, αν από την υπηρεσία του διαπιστωθεί μη φυσιολογική συμπεριφορά.

Στην περίπτωση του 46χρονου, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέκκλιση, αλλά στο πλαίσιο της έρευνας για την τραγωδία θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ