Πλημμύρισαν χωριά στη Ροδόπη! (vid)

Gazzetta team
Πλημμύρισαν χωριά στη Ροδόπη! (vid)
Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια σε χωριά της Ροδόπης και τουλάχιστον 34 άτομα χρειάστηκαν τη βοήθεια της πυροσβεστικής για να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος.

Ισχυρές βροχοπτώσεις από το βράδυ του Σαββάτου (16/12) έχουν δημιουργήσει ποτάμια νερού στους δρόμους της Κομοτηνής.

Η Πυροσβεστική έχει μεταφέρει 34 άτομα σε ασφαλές σημείο και έχουν γίνει 39 αντλήσεις υδάτων από σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή. Έξι από τις μεταφορές ατόμων έγιναν μέσα στην πόλη της Κομοτηνής.

Στα Αμάραντα του νομού Ροδόπης, από τις 5 το πρωί άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα και μέσα σε μία ώρα το χωριό πλημμύρισε με τους κατοίκους να εγκλωβίζονται στα σπίτια τους. Για τέσσερις περίπου ώρες, σύμφωνα με το xronos.gr, οι πυροσβέστες έβγαλαν τουλάχιστον 25 άτομα από τα πλημμυρισμένα σπίτια.

Ζώα πνίγηκαν χωρίς να είναι γνωστός ο αριθμός τους ενώ κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν στα μαντριά τους.

Ο δρόμος Κομοτηνής – Μαρώνειας είναι σχεδόν απροσπέλαστος από τον όγκο του νερού, ενώ σπίτια πλημμύρισαν και γεωργικές εκτάσεις θυμίζουν... λίμνη.

Όπως αναφέρει ο xronos.gr, στο Κόσμιο μεγάλες εκτάσεις γης, θυμίζουν πλέον λίμνες, ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα μέσα στον οικισμό και σε κάποια σπίτια που έχουν πάρει νερά.

Ο δρόμος Κομοτηνής – Φαναρίου έχει επίσης πλημμυρισμένα τμήματα και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους οδηγούς. Στο ύψος των Φατήριακων το πρόβλημα είναι έντονο, μάλιστα το μοναστήρι πλημμύρησε με την Πυροσβεστική να επεμβαίνει.

Πλημμυρισμένα σπίτια έχουμε επίσης στους οικισμούς Καρυδιάς, Ροδίτη, στο Χαμηλό και την Παραδημή.

Πηγή: reader.gr