Πέθανε σε ηλικία 43 ετών ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης

Gazzetta team
Πέθανε σε ηλικία 43 ετών ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης
Από ανακοπή καρδιάς άφησε την τελευταία του πνοή ο δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης, ο οποίος έκανε πολιτικό ρεπορτάζ ΣΚΑΪ.

O δημοσιογράφος έπαθε καρδιακή ανακοπή την Κυριακή το πρωί στο σπίτι του.

Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας τα εξής:

«Όταν φεύγει ένας νέος άνθρωπος τόσο πρόωρα και τόσο ξαφνικά είναι δύσκολο να βρεις λόγια. Ο δημοσιογραφικός κόσμος, αλλά και όσοι τον γνώριζαν προσωπικά είναι σοκαρισμένοι.

Ο Βασίλης σε όλη του την πορεία ξεχώρισε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και την ευπρέπειά του.

Μα πάνω απ’ όλα για την αληθινή αγάπη του για τη δημοσιογραφία. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:


«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει τον ξαφνικό θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 43 ετών.

Ο Βασίλης Μπεσκένης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αφού συμπλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές φοίτησε σε ΙΕΚ Δημοσιογραφίας, ενώ αργότερα, απέκτησε πτυχίο Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το 1993 σε ηλικία μόλις 19 ετών αρχίζει τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στο ελεύθερο ρεπορτάζ. Το 1999, παράλληλα με την απασχόλησή του στον «Ελεύθερο Τύπο», ξεκινά να εργάζεται και στο «Mega Channel», ενώ ήδη καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ. Στην συνέχεια, εργάστηκε στην «ΕΡΤ» και στον «ΣΚΑΙ» μέχρι τον ξαφνικό θάνατό του. Στον «ΣΚΑΙ» ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ, το σχολιασμό των γεγονότων και την αρχισυνταξία δελτίων ειδήσεων. Επίσης, είχε συνεργαστεί με πολλά περιοδικά.

Ο Βασίλης Μπεσκένης υπήρξε ένας συνάδελφος, ο οποίος υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με ήθος, σεβασμό και ευπρέπεια. Ήταν παθιασμένος με το αντικείμενό του και εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά για να καθιερωθεί και να διακριθεί. Πιστός στην δεοντολογία, κρατήθηκε μακριά από κραυγές και αφορισμούς, φροντίζοντας να παρέχει έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Με τον τρόπο αυτό έγινε αποδεκτός και σεβαστός από όλους. Ο τραγικός θάνατός του, λίγες ώρες μετά τη βάπτιση του παιδιού του, κάνει τα λόγια φτωχά, καθώς δεν μπορούν να παρηγορήσουν κανέναν. Ο Βασίλης Μπεσκένης «έφυγε» για πάντα, αφήνει, όμως, πίσω του παρακαταθήκη ευπρέπειας, ευγένειας και επαγγελματισμού για τους νεώτερους συναδέλφους.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την αγαπημένη του σύζυγο, τους συγγενείς και τους πολλούς φίλους και συναδέλφους του, οι οποίοι δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν».

Πηγή: reader.gr