Στον ανακριτή δράστης που συνελήφθη για εμπρησμό στον καταυλισμό της Μόριας

Gazzetta team
Στον ανακριτή δράστης που συνελήφθη για εμπρησμό στον καταυλισμό της Μόριας
Στον Ανακριτή οδηγήθηκε ένας 44χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό και συμμετοχή σε επεισόδια κατά αστυνομικών στον καταυλισμό της Μόριας.

Συνελήφθη την Παρασκευή (15/12) στη Μόρια από αστυνομικούς ένας 44χρονος ο οποίος παραπέμφθηκε στον Ανακριτή με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα κατηγορείται για τα αδικήματα του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της διέγερσης για την τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος και της αντίστασης.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Αστυνομία, ο 44χρονος, προχθές Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, μπήκε παράνομα στον καταυλισμό του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια όπου έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων και συμμετείχε ενεργά σε βιαιοπραγίες κατά εγκαταστάσεων και αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί. Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι ο συλληφθείς παρότρυνε και αλλοδαπούς υπηκόους στη διάπραξη παράνομων ενεργειών και συγκεκριμένα τους παρότρυνε να επιτεθούν κατά των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας Ασύλου που βρίσκεται μέσα στον καταυλισμό.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ