Το 60% της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά έχει υλοποιηθεί

Gazzetta team
Το 60% της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά έχει υλοποιηθεί
«Έχει υλοποιηθεί το 60% της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά», διαβεβαίωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Έχει υλοποιηθεί το 60% επέκτασης του μετρό προς Πειραιά, καθώς ήδη έχει διανοιχτεί το 98% της σήραγγας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά την επίσκεψή του στον σταθμό στην Αγία Βαρβάρα. «Η εκτίμηση μου είναι ότι πάρα πολύ σύντομα θα μπορούμε να επισκεφτούμε και τους άλλους σταθμούς -και το σταθμό Αγίας Βαρβάρας μέσα- όπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες», είπε ο κ Σπίρτζης.

Παρουσία του κ. Σπίρτζη παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Ελ. Βενιζέλου, μπροστά από την Πλατεία Αγ. Ελεούσας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, που είχε καταληφθεί για το εργοτάξιο κατασκευής του σταθμού του μετρό.

Η παράδοσή της οδού Ελ. Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο νωρίτερα από το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας για την περιοχή, καθώς αποτελεί τον κεντρικό οδικό άξονα του δήμου και σημείο αναφοράς του εμπορικού του κέντρου. Η έγκαιρη παράδοση του δίνει ανάσα στην περιοχή, θα τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα και τα εμπορικά καταστήματα ενόψει και της εορταστικής περιόδου.