Οι Γιατροί του Κόσμου στολίζουν Χριστουγεννιάτικα δέντρα από... γάλα!

Gazzetta team
Οι Γιατροί του Κόσμου στολίζουν Χριστουγεννιάτικα δέντρα από... γάλα!
Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των Γιατρών του Κόσμου θα «στολιστούν» από αλληλεγγύη στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, στα Προπύλαια στην Αθήνα και σε κεντρικά σημεία άλλων ελληνικών πόλεων.

Πρόκειται για δέντρα από κουτιά με γάλα για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, τα οποία στολίζονται για όγδοη διαδοχική χρονιά, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», o Νικήτας Κανάκης, πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου.

Ο κ. Κανάκης ανέφερε ότι «η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια, μετά από ένα περιστατικό που συνέβη στο πολυϊατρείο, όταν ένα μικρό παιδί ρώτησε τον γιατρό αν ο Άγιος Βασίλης φέρνει ζεστό γάλα στα παιδάκια. Τότε κατάλαβα ότι ορισμένα πράγματα δεν είναι αυτονόητα, ακόμη και το να έχει ένα παιδί ένα ποτήρι γάλα».

Ο κύριος σκοπός της ιδιαίτερης αυτής δράσης είναι η συλλογή γάλακτος για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα θα συγκεντρωθούν προσφορές τροφίμων μακράς διάρκειας καθώς και φαρμάκων όλων των κατηγοριών.

Οι Γιατροί του Κόσμου θα βρίσκονται σήμερα στον Πεζόδρομο Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 10.00 το βράδυ, στην Αθήνα επίσης μέχρι αργά το βράδυ, στην Πάτρα, στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων μέχρι τις 9.00 το βράδυ και στα Χανιά, στις 20 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Αγοράς, 10:00- 22:00.

«Τα παιδιά μας καταλαβαίνουν την προσφορά με την εκδήλωση αυτή και κατανοούν ότι πέρα από τα παιχνίδια, υπάρχει πάντα ένα παιδί φτωχό στη γωνία, που έχει ανάγκη τη βοήθειά μας», κατέληξε ο κ. Κανάκης.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ