Με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη τα νοσοκομεία

Gazzetta team
Με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη τα νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη οι δημόσιες δομές Υγείας και θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά, καθώς οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτών έχουν προκηρύξει 24ωρες απεργίες, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

«Περνάμε στην αντεπίθεση. Δίνουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στα νέα μέτρα που σχεδιάζουν σε βάρος μας» αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η ΟΕΝΓΕ υποστηρίζει ότι για το 2018 προβλέπεται «νέα μείωση, κατά 364 εκατ., της ήδη πετσοκομμένης , κατά 22,8% από το 2015, κρατικής χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία», τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των «ελλείψεων σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό».

Οι γιατροί διεκδικούν υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών απωλειών, πρόσφατων και παλιότερων. Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός επιμελητής, κανείς συμβασιούχος. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο τον λαό.

Πηγή: reader.gr