Αίσιο τέλος για τέσσερις αποκλεισμένους στα Βαρδούσια

Gazzetta team
Αίσιο τέλος για τέσσερις αποκλεισμένους στα Βαρδούσια
Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων ατόμων, στα παγωμένα Βαρδούσια σε υψόμετρο 2000 μέτρων. Έπειτα από πολλές προσπάθειες, οι πυροσβέστες μετέφεραν με ασφάλεια, στο χωριό Αθανάσιος Διάκος, τα τέσσερα άτομα από τη στιγμή που κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνο μέσα στη νύχτα να γίνει η μεταφορά των οχημάτων τους.

Όλα ξεκίνησαν, χθες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, όταν πέντε φίλοι που επέβαιναν σε 4 αυτοκίνητα και κινούνταν με κατεύθυνση από την Αρτοτίνα προς το χωριό Αθανάσιος Διάκος της Φωκίδας διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους, λόγω παγετού. Το ένα μάλιστα από τα αυτοκίνητα ντελαπάρισε και ακινητοποιήθηκε.


Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και δύο πυροσβεστικά από το Λιδωρίκι και από την 'Αμφισσα κατευθύνθηκαν στην περιοχή, ενώ ένα ειδικό ερπυστριοφόρο της 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία αναχώρησε για τα Βαρδούσια. Στις 8 το βράδυ ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επιχείρησης καθώς οι πυροσβέστες έφτασαν κοντά στα ακινητοποιημένα οχήματα και απομάκρυναν ένα άτομο που είχε καταληφθεί από κρίση πανικού.


Όταν αργότερα έφτασε στην περιοχή το ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει κάτω από τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί και εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να μείνει σε απόσταση 2,5 χλμ, περίπου. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, νέες δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ έφυγαν από τη Λαμία για τα Βαρδούσια, ενώ στο χωριό Αθανάσιος Διάκος στήθηκε κέντρο επιχειρήσεων από όλους τους εμπλεκόμενους που προσπαθούσαν να μεταφέρουν τους αποκλεισμένους με ασφάλεια. Με σχοινιά και με ανθρώπινη αλυσίδα, οι πυροσβέστες άρχισαν σιγά σιγά να μεταφέρουν τα 4 άτομα για να φτάσουν μέχρι τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα ενώ λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.