Αναβλήθηκαν οι αυριανοί πλειστηριασμοί λόγω... έλλειψης αστυνομικών

Gazzetta team
Αναβλήθηκαν οι αυριανοί πλειστηριασμοί λόγω... έλλειψης αστυνομικών
H επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου αλλά κι οι συγκεντρώσεις της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ανέβαλαν την αυριανή συνεδρίαση στο Ειρηνοδικείο.

Αναβάλλονται οι πλειστηριασμοί στο λεκανοπέδιο Αττικής (περιφέρειες Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιά), αύριο Τετάρτη, μετά από απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Η απόφαση ελήφθη λόγω της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου κι ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας που θα υιοθετηθούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης, προκειμένου να μπορέσει να βρει την νομική εκείνη φόρμα για την αναβολή των αυριανών πλειστηριασμών, ενώ είχαν προηγηθεί συνεννοήσεις με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ηγεσία της ΕΛΑΣ και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι «δεν θα πραγματοποιηθούν όλοι οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, πλειστηριασμοί στην περιφέρεια των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, λόγω των εκτεταμένων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας, που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι «τα μέτρα αυτά ενδέχεται να καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολη την έγκαιρη πρόσβαση στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, τόσο των συμβολαιογράφων όσο και των λοιπών νομίμων συμμετεχόντων στη διαδικασία των πλειστηριασμών και ως εκ τούτου να δημιουργήσουν σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών. Επιπλέον, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι είναι ρητή πλέον η δέσμευση της πολιτείας για την ομαλή διενέργεια των πλειστηριασμών και την ασφάλεια των συμβολαιογράφων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Πηγή: reader.gr