Οι «καυτοί» διάλογοι του κυκλώματος της κοκαΐνης στο Κολωνάκι και οι κωδικές ονομασίες (pics)

Gazzetta team
Οι «καυτοί» διάλογοι του κυκλώματος της κοκαΐνης στο Κολωνάκι και οι κωδικές ονομασίες (pics)
Πως ο σεναριογράφος καίει την πασίγνωστη ηθοποιό – sex symbol. Το πρόβλημα του παρουσιαστή με την κοκαϊνη και ο ρόλος άλλης ηθοποιού. Στο σκαμνί ηχηρά ονόματα για το εμπόριο ναρκωτικών στο Κολωνάκι. Οι απίστευτοι διάλογοι για τα τρακτέρ και οι παραγγελίες για κρεμούλα και κοκορέτσι.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη και όχι μόνο σε γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου και εξαρθρώθηκε πριν από περίπου 1,5 χρόνο. Από την αίθουσα που θα εκδικαστεί η υπόθεση θα περάσουν πολλά γνωστά ονόματα της εγχώριας showbiz που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα, όπως μία πασίγνωστη ηθοποιός –sex symbol, άλλη πασίγνωστη ηθοποιός, ένας σεναριογράφος, ένας παρουσιαστής της τηλεόρασης, αλλά και επιχειρηματίες από Αθήνα και Μύκονο…

Το «newsit» με δημοσίευμά του, επανέφερε στην... επιφάνεια κάποιες από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που είχαν κυκλοφορήσει από το 2016: Τους διαλόγους, τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η διακίνηση, αλλά και τις κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν.

Καίει την ηθοποιό ο σεναριογράφος

Ο άνθρωπος – κλειδί στην υπόθεση θα λείπει από την αίθουσα του δικαστηρίου τον ερχόμενο Μάιο. Ο 53χρονος σήμερα επιχειρηματίας έχει καταφέρει να διαφύγει και είναι άγνωστο αν βρίσκεται στη χώρα. Η δράση του ήταν όμως γνωστή σε όλη την… καλή κοινωνία για καιρό, πριν φτάσει ως τα αυτιά των αστυνομικών.

Μια κυρία που φαίνεται ότι γνώριζε καλά την… επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν μια ηθοποιός. Μια γυναίκα που για τουλάχιστον δυο δεκαετίες αναστατώνει σε κάθε εμφάνισή της το ανδρικό κοινό.

Η πανέμορφη κυρία λοιπόν “καίγεται” από την κατάθεση του πασίγνωστου σεναριογράφου ο οποίος είπε πως γνώριζε τον 53χρονο που πωλούσε την κόκα στο Κολωνάκι.

“Μου είπε ότι έπρεπε να περάσουμε από το Κολωνάκι. Πήγαμε κάπου στον περιφερειακό του Λυκαβηττού όπου τον συνάντησε. Την άλλη μέρα μου είπε ότι ο συγκεκριμένος πουλάει κοκαϊνη”, είπε στους αστυνομικούς ο σεναριογράφος που λίγο αργότερα παραδέχθηκε ότι θα “ψώνιζε” και ο ίδιος αλλά φαίνεται ότι δεν τα κατάφερε χωρίς τη μεσολάβηση της ηθοποιού:

“Τον είχα πάρει κάποιες φορές χωρίς τη μεσολάβηση της ηθοποιού, αλλά δεν είχα πάρει απάντηση”.

Το εστιατόριο – μπαρ στο Κολωνάκι

Ο 53χρονος διακινητής δεν έκανε μόνο βόλτες στον περιφερειακό του Λυκαβηττού. Είχε κάνει στέκι του γνωστό εστιατόριο – μπαρ στο Κολωνάκι. Πολλοί λένε μάλιστα ότι το καλύτερο… προϊόν σε αυτό το εστιατόριο βρισκόταν… στις τουαλέτες! Εκεί δηλαδή γινόταν η χρήση της κοκαϊνης.

Κάπου εδώ εμπλέκονται άλλοι πασίγνωστοι άνθρωποι της σόου μπιζ. Το στέκι των διάσημων ανήκει από κοινού σε επιχειρηματία που ήταν επί σειρά ετών με πασίγνωστη ξανθιά παρουσιάστρια , σε πασίγνωστο παρουσιαστή με καριέρα σε πολλά κανάλια και σχεδόν σε όλες τις ζώνες, ενώ στο σχήμα μετέχουν ηθοποιός και ένας νεαρός άνδρας. Το πόσο γνωστό ήταν το συγκεκριμένο στέκι για τη διακίνηση κοκαϊνης φαίνεται από το γεγονός ότι πολλοί πήγαιναν ακόμη και όταν ήταν κλειστό για να πάρουν τη δόση τους από τη… ζαρντινιέρα, όπου την είχε τοποθετήσει μετά από συνεννόηση ο 53χρονος.

Βέβαια πολλοί λένε ότι από τους καλύτερους πελάτες ήταν ο ένας εκ των ιδιοκτητών. Ο παρουσιαστής του οποίου μάλιστα το όνομα έχει εμπλακεί και σε άλλη δικογραφία που αφορά σε ναρκωτικά. Ο άνθρωπος αυτός είναι χρήστης κοκαϊνης επί σειρά ετών.

Ο ηθοποιός που ήθελε… τσιγάρα

Η λίστα με τα γνωστά ονόματα δεν έχει τέλος. Πασίγνωστος ηθοποιός ήταν από τους καλύτερους πελάτες του επιχειρηματία της κόκας.

Μάλιστα ο σούπερ – κοριός έχει καταγράψει συνομιλία του με τον 53χρονο όπου φαίνεται να έχει αποκτήσει πλήρη οικειότητα μαζί του και να έχουν φτιάξει και τον δικό τους “κώδικα” συνεννόησης.

Ηθοποιός: “Έλα φιλαράκι θα περάσω το βράδυ να πιω ένα ποτάκι θα είσαι εκεί;”
53χρονος: “ναι φίλε μου στο μαγαζί θα είμαι θες κάτι;”
Ηθοποιός: “…ναι φίλε θέλω δυο πακέτα τσιγάρα ξέρεις”
53χρονος: “ΟΚ, πέρνα να πιεις το ποτό και θα τα πούμε… έτοιμος θα είσαι”.

Το ποτό ήταν μάλλον δωρεάν αφού τα δυο πακέτα ήταν 2 γραμμάρια, δηλαδή 200 ευρώ…

Αχ αυτοί οι αγρότες!

Αν ήταν μια περιοχή που πραγματικά αναστατώθηκε από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αυτή φαίνεται ότι ήταν το Κολωνάκι. Όχι, τα τρακτέρ δεν ανέβηκαν… πλατεία, όμως όταν έκλεισαν οι δρόμοι το “εμπόρευμα” καθυστερούσε και υπήρχαν διαμαρτυρίες.

Είναι χαρακτηριστικός ο παρακάτω διάλογος:

Πελάτης: “Γιατί αργούμε έτσι ρε φίλε; Τι γίνεται;”
53χρονος: “Δεν φταίω εγώ ρε φίλε, δεν βλέπεις τι γίνεται με τους αγρότες; Δεν μπορούν να περάσουν τα πράγματα”
Πελάτης: “…και τι θα κάνουμε εμείς ρε φίλε; Πώς θα την βγάλουμε;”
53χρονος: “Το ξέρω φίλε, αλλά έχω έναν άλλο σχεδιασμό για πιο κοντά, κατάλαβες; Λίγο υπομονή κάνε και θα δούμε τι θα γίνει”.
Πελάτης: “…τόση καθυστέρηση ρε φίλε; μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Δηλαδή άμα οι αγρότες καθίσουν στις Εθνικές για κάνα δυο μήνες, τι θα κάνουμε; Μήπως έχεις ρε, κανένα άλλο πρόβλημα;”
53χρονος: “…όχι αγορίνα μου τι λόγια είναι αυτά που λες; Κανε λίγο υπομονή και όλα θα τα κανονίσουμε. Όλος ο κόσμος έχει πρόβλημα, δεν είσαι μόνο εσύ”.

Το σκάρτο “πράμα”

Υπήρχαν όμως και οι “αναποδιές”. Ο 53χρονος είχε φήμη ότι πουλάει πρώτης ποιότητας κοκαϊνη. Σπάνια ήταν τα προβλήματα… ένα από αυτά καταγράφηκε σε συνομιλία του με πασίγνωστο κάτοικο της ευρύτερης περιοχής του Κολωνακίου, έναν άνθρωπο με μεγάλη ακίνητη περιουσία που δηλώνει επάγγελμα… εισοδηματίας.

Εισοδηματίας: “…έλα…μεγάλε έχω παράπονα από σένα και εγώ δεν θα έπρεπε να έχω παράπονα για ό,τι μου δίνεις, γιατί πληρώνω.”
53χρονος: “…μην με τρελαίνεις έχεις από μένα παράπονα;”
Εισοδηματίας: “… τι λες τώρα έχουμε αρρωστήσει όλοι εδώ πέρα με αυτό που πήραμε…ψάξε το γιατί, ούτε η “φούστα” ούτε η “μπλούζα” ήταν εντάξει…σκάρτο”
53χρονος: “…μιλάς σοβαρά φίλε; Δεν ξέρω τίποτα, τώρα το ακούω εγώ τα είχα για αφρό”.
Εισοδηματίας: “Εγώ έκρινα καλό να σε ενημερώσω για να κανονίσεις την πορεία σου.”
53χρονος: “…σε παρακαλώ θα πάρω εγώ και θα το κανονίσω…σόρι ε; Πες μου τι θες και θα στο φέρω εγώ τώρα στο σπίτι και δεν θέλω τίποτα”.

Πολλά έχουν ακούσει τα αυτιά των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών. Το αλισβερίσι ήταν μεγάλο και δεν περιελάμβανε μόνο κοκαϊνη.

Η “κόκα” ήταν το top προϊόν για τα βαριά πορτοφόλια. Είχε διάφορα ονόματα και το πιο περίεργο από αυτά ήταν το “κοκορέτσι” όνομα παντελώς άσχετο με το… μενού του εστιατορίου.

Ο 53χρονος πάντως “έσπρωχνε” στην αγορά ό,τι ναρκωτικό κυκλοφορεί. Το χασίς ερχόταν δεύτερο σε πωλήσεις. Αν ο πελάτης ήθελε ελληνικό το ονόμαζαν “πατρίδα”, αν ήθελε αλβανικό το ονόμαζαν “Αλβανό” αν δεν υπήρχε ιδιαίτερη προτίμηση ήταν απλά “φου” και αν ο πελάτης ήθελε skunk το ονόμαζαν “σκου”.

Υπήρχε και… επιδόρπιο!

Όποιοι ήθελαν το κατεργασμένο χασίς τύπου “σοκολάτα” έπρεπε να παραγγείλουν “τσόκο” και όσοι αναζητούσαν μεθαμφεταμίνη τύπου MDMA, έπρεπε να αναφέρουν την κωδική λέξη “κρεμούλα”…